Διαφημίζει Κασιδιάρη ο Εμφιετζόγλου στην Καλαμάτα

Διαφημίζει Κασιδιάρη ο Εμφιετζόγλου στην Καλαμάτα

Νέο κόμμα-”παράθυρο” για να υπάρχει στην επικαιρότητα και τη πολιτική ζωή βρήκε ο έγκλειστος πρώην Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης. Στην αρχή προσπάθησε να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του 2023 με το κόμμα που σχημάτισε “Πατριώτες ΓΤΠ”. Ο Άρειος Πάγος του απαγόρευσε τη συμμετοχή και ο Κασιδιάρης στεγάστηκε άτυπα στους “Σπαρτιάτες”, οι οποίοι με τη συμβολή του κατάφεραν και μπήκαν στη Βουλή. Ο Άρειος Πάγος πριν μερικές εβδομάδες αποφάσισε ότι η εκλογή τους ήταν παράτυπη λόγω της έμμεσης συμμετοχής του έγκλειστου για τρομοκρατική οργάνωση ναζιστή και απαγόρευσε τη συμμετοχή των “Σπαρτιατών” στις ευρωεκλογές.

Έτσι ο Η. Κασιδιάρης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και “τρικ”, βρίσκοντας δηλαδή ένα ακόμη ακροδεξιό κόμμα να τον στεγάσει πάλι έμμεσα (αλλά όχι και τόσο όπως θα δείτε), αυτή τη φορά το κόμμα “Πατριώτες-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου” του γνωστού βορειοελλαδίτη ακροδεξιού επιχειρηματία, που από τη Ν.Δ. πριν κάποια χρόνια πέρασε στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και τα τελευταία χρόνια ίδρυσε δικό του πολιτικό φορέα που φέρει το όνομά του.

Ο καταδικασμένος Κασιδιάρης επιχειρεί να επαναλάβει τη «συνταγή» των βουλευτικών εκλογών 2023, όταν κατάφερε να εκλέξει βουλευτές με τους «Σπαρτιάτες» τους οποίους επίσης δημόσια είχε υποστηρίξει. Τώρα, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης προσπαθεί να κατευθύνει ψηφοφόρους προς το κόμμα του Εμφιετζόγλου και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώτη.

Πρόκειται για την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε πετυχαίνοντας στις βουλευτικές εκλογές να εκλέξει πολλούς βουλευτές με τους «Σπαρτιάτες», τους οποίους επίσης είχε υποστηρίξει δημόσια.

Οι “Σπαρτιάτες” είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, άσχετα από το ότι αρκετά στελέχη του φασιστικού του μορφώματος “Πατριώτες ΓΤΠ” είχαν βρει εκλογική στέγη σε αυτούς και μπήκαν στη βουλή με τη δική του στήριξη με ψήφους πρώην χρυσαυγιτών.

Είμαστε σίγουροι ότι αν αύριο κάποιος εισαγγελέας καλέσει τον Π. Εμφιετζόγλου και τον ρωτήσει αν το κόμμα του περιλαμβάνει μέσα και τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση πρώην χρυσαυγίτη, αυτός μάλλον θα το αρνηθεί. Μόνο που στην Καλαμάτα (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του ρεπορτάζ) ο Εμφιετζόγλου διαφημίζει την ύπαρξη του Η. Κασιδιάρη στις τάξεις του κόμματός του.Πηγή: verso.gr

146

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση