Με την αποφασιστική στάση των λιμενεργατών αποτράπηκε η εκφόρτωση πολεμικού υλικού για το κράτος – δολοφόνο!

Με την αποφασιστική στάση των λιμενεργατών αποτράπηκε η εκφόρτωση πολεμικού υλικού για το κράτος – δολοφόνο!

Η αποφασιστική στάση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, των λιμενεργατών της COSCO, απέτρεψε να προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR, προκειμένου να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για τη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.

Με την γνωστοποίηση της είδησης ότι το πλοίο θα έδενε στο Νέο Ικόνιο, η ΕΝΕΔΕΠ ανακοίνωσε ότι δεν θα επέτρεπε να ξεφορτώσει το πολεμικό υλικό που σπέρνει τον όλεθρο στη Λωρίδα της Γάζας. Κάλεσε, μάλιστα, σε κινητοποίηση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τελικά, κάτω από αυτή την αγωνιστική στάση του σωματείου, που αποτελεί παράδειγμα για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, το πλοίο θα κατευθυνθεί στην Ιταλία, στο λιμάνι της Gioia Tauro. Έτσι, η κινητοποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού το πλοίο δεν θα δέσει στον Πειραιά.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει στην δεκαετή αγωνιστική του πορεία.

Καλεί τους Ιταλούς λιμενεργάτες να κάνουν το ίδιο! «Του κόσμου οι λιμενεργάτες μια γροθιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά. Η αυριανή κινητοποίηση αναβάλλεται και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα!», σημειώνει.

Πηγή: 902.gr

66

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση