Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη σε γνωστό ποινικολόγο για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη σε γνωστό ποινικολόγο για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Παραμένει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί τη Δευτέρα ο κατηγορούμενος.

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει τον φόβο που νιώθουν συχνά τα θύματα προκειμένου να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους.

Πρόκειται για ζευγάρι γνωστών ποινικολόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η γυναίκα πήγε σε ιδιωτική κλινική συνοδεία του 52χρονου συζύγου της και εκεί υποστήριξαν πως έπεσε από τις σκάλες και χτύπησε. Όμως οι γιατροί που εξέτασαν την βαριά χτυπημένη σύζυγο επέμειναν ότι τα τραύματά της προήλθαν από ανθρώπινο χέρι και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ο άνδρας κατέληξε στο ΑΤ Ομονοίας, στο Τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, και ακολούθως σήμερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του. Ο γνωστός στο ευρύ κοινό ποινικολόγος πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα, και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Η ΕΡΤ ανέφερε πως το θύμα, γνωστή ποινικολόγος και η ίδια, δεν έχει υποβάλει μέχρι τώρα μήνυση κατά του συζύγου της.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», βάση της οποίας είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν αμέσως στις αρχές περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας όσοι τα διαπιστώνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί κ.ά.). Η διάταξη εξασφαλίζει προστασία από κακόβουλες μηνύσεις, δυσμενή μεταχείριση κ.ά., στα εν λόγω πρόσωπα που ανέφεραν στις αρχές περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Πηγή: efsyn.gr

366

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση