Mεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, και τις οικογένειες τους, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού, σε ένδειξη στήριξης στον αγώνα τους για να κρατηθεί ανοικτή η βιομηχανία και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
Αφορμή για την κινητοποίηση, μετά τη μικρή δικαστική νίκη που πέτυχαν την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα, με την οποία επιταχύνει το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση των εργαζομένων.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων πήγε στο Κοινοβούλιο και συνομίλησε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Η τροπολογία έρχεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς, πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας, απλώνοντας «ομπρέλα αλληλεγγύης» στους εργαζόμενους της μεταλλουργίας και στον πολύχρονο, υποδειγματικό αγώνα αξιοπρέπειας που δίνουν.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και έφτασε έως την πλατεία Συντάγματος, με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».
Unions of Athens prepare warm welcome to the workers of #LARCO #ΛΑΡΚΟ and their families
LARKO belongs to the workers
No worker to lose his jobThe Working Class of Greece stands with LARCO Workers pic.twitter.com/O4V0B9umSt
— PAME Greece International (@PAME_Greece) June 20, 2024
Εντός Βουλής, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας κατήγγειλαν κυβερνητική μεθόδευση και προσπάθεια να επηρεάσουν το δικαστήριο, όπου έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι ζητώντας να μη διακοπεί η λειτουργία της μέχρι να περάσει στον νέο ιδιοκτήτη.







