Λιμενικός κρατά όπλο, το οποίο κουνά απειλητικά κατά των προσφύγων – o διακινητής κρατάει κι αυτός όπλο

Λιμενικός κρατά όπλο, το οποίο κουνά απειλητικά κατά των προσφύγων – o διακινητής κρατάει κι αυτός όπλο

Στα βίντεο φαίνεται η προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού να σταματήσουν τους πρόσφυγες να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με κάθε τρόπο.
Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Χίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, ταχύπλοο σκάφος με πρόσφυγες προσπάθησε να προσεγγίσει το νησί, όμως το εντόπισε περιπολικό του Λιμενικού και επιχείρησε να πλησιάσει. Ωστόσο –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– το ταχύπλοο «δεν συμμορφώθηκε» και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με το Λιμενικό να αναφέρει ότι ο χειριστής του ταχύπλοου «έριξε βολές», ενώ και το πλήρωμα του περιπολικού πραγματοποίησε «δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα». Στο σημείο έφτασε και δεύτερο περιπολικό, με το ταχύπλοο τελικά να επιστρέφει προς τις τουρκικές ακτές.

Νωρίτερα, πηγές του Λιμενικού ανέφεραν πως από το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός.

Πάντως, σε δύο βίντεο που τραβήχτηκαν από το σκάφος των προσφύγων και παρουσιάζει η efsyn.gr, φαίνεται η προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού να σταματήσουν τους πρόσφυγες να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με κάθε τρόπο. Στο πρώτο βίντεο, ένας από τους λιμενικούς κρατά όπλο, το οποίο κουνά απειλητικά κατά των προσφύγων. Ακούγονται μάλιστα φωνές έντρομων προσφύγων.

Στο δεύτερο βίντεο διακρίνεται το περιπολικό να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα το άλλο σκάφος και φαίνεται πως αδιαφορεί εάν θα το εμβολίσει (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επιβαίνοντές του): μάλιστα, τα δύο σκάφη έρχονται τόσο κοντά, που ένας από τους πρόσφυγες επιχειρεί να σπρώξει το περιπολικό με το χέρι του. Σε αυτό το βίντεο, όπλο κρατάει ο διακινητής και φαίνεται να πυροβολεί προς τη μεριά του περιπολικού.

Ακολουθούν τα δύο βίντεο:

Πηγή: efsyn.gr

148

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση