
Αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ η εμφάνιση του Λαμίν Γιαμάλ με παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Israel Katz, επιτέθηκε δημόσια στον νεαρό ποδοσφαιριστή, κατηγορώντας τον για «υποκίνηση μίσους», ενώ κάλεσε την Μπαρτσελόνα να αποστασιοποιηθεί από τη στάση του παίκτη.
Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, όταν εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν τους δρόμους για να γιορτάσουν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι αντιδράσεις των Παλαιστινίων
«Για κάποιους μπορεί να φαίνεται μια απλή χειρονομία, αλλά εδώ στη Γάζα αγγίζει την καρδιά με τρόπο που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν», έγραψε ο Παλαιστίνιος φοιτητής από τη Γάζα, Μοχάμεντ Άκραμ.
To some, it may look like a simple gesture.
But here in Gaza, it reaches the heart in ways words cannot describe. 🇵🇸❤️
Thank you, Lamine Yamal.
From Gaza, you are loved more than you know. pic.twitter.com/gE9tGWKL8Q— Mohammed Akram| مُحَمَّدْ𓂆🇵🇸 (@Muhammad0deh) May 12, 2026
«Όταν έχεις βήμα, χρησιμοποίησέ το. Όταν έχεις φωνή, μίλα», έγραψε ο Λιβανέζος πολιτικός ακτιβιστής και συγγραφέας Dyab Abou Jahjah, προσθέτοντας: «Μπράβο Λαμίν Γιαμάλ».
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χανς-Ντίτερ Φλικ, αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή για το περιστατικό.
«Του είπα πως, αν θέλει να το κάνει, είναι δική του απόφαση. Είναι αρκετά μεγάλος για να αποφασίζει μόνος του», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.
Μετά τους πανηγυρισμούς, ο Γιαμάλ δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες από την εκδήλωση, ανάμεσά τους και μία όπου κρατά την παλαιστινιακή σημαία.
Ο Ισπανός επιθετικός διαθέτει 44,2 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα, ενώ η ανάρτησή του συγκέντρωσε 5,3 εκατομμύρια likes και περισσότερες από 100.000 κοινοποιήσεις.
Ο γνωστός Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής Mosab Abu Toha σχολίασε κάτω από την ανάρτηση γράφοντας: «Σε αγαπάμε, από τη Γάζα».
Ανάμεσα στους περίπου 166.000 χρήστες που σχολίασαν τη δημοσίευση ήταν και ο Βρετανός συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, Μάρκους Ράσφορντ, καθώς και ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής Ανουάρ Ελ Γκαζί.
Just 14 seconds… yet they were enough to make me burst into tears.
One moment that will remain forever in history, remembered as one of the most deeply human moments witnessed by the world.During Barcelona’s celebration parade after winning the Copa del Rey, the Palestinian… pic.twitter.com/HqofXdAvZP
— Haitham in Gaza 🇵🇸🍉 (@HaithamElmasri1) May 11, 2026






