ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν on camera πατέρα 6 παιδιών

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν on camera πατέρα 6 παιδιών

Screen Shot 2017-03-15 at 6.24.34 AMΝέο περιστατικό ακραίας βίας από αστυνομικούς έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Ομάδα αστυνομικών πυροβόλησε και σκότωσε στο Όραντζ της Καλιφόρνια, έναν πατέρα έξι παιδιών.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο 33χρονος Μάικλ Άντονι Πέρεζ, πατέρας έξι παιδιών, ηλικίας από 3 έως 18 ετών, που οδηγούσε ένα φορτηγάκι, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών οι οποίοι μύρισαν… υγραέριο.

Μετά από καταδίωξη τον εγκλώβισαν, αλλά ο άνδρας αρνούνταν να κατέβει από το όχημα για έλεγχο. Οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια με γκλομπ και μάνικες νερού και τον ανάγκασαν να βγει. Ομως έκριναν ότι ο 33χρονος είχε το ένα του χέρι πίσω από την πλάτη του και εκεί τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
«Οι αστυνομικοί μύρισαν γκάζι ή βενζίνη και θέλησαν να κάνουν έλεγχο. Όταν πείστηκε να κατέβει, είχε το ένα του χέρι κρυμμένο στην πλάτη του. Όταν διαπίστωσαν ότι κρατούσε μαχαίρι, πυροβόλησαν», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 

Πηγή: ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν on camera πατέρα 6 παιδιών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/video/324980/ipa-astynomikoi-skotonoyn-camera-patera-6-paidion#ixzz4bMiIr4pP

314