Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Ντιτρόιτ, 25η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για το 2018

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Ντιτρόιτ, 25η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για το 2018

Η τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Ντιτρόιτ είναι η 25η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για φέτος (Drew Angerer/Getty)

Μια 35χρονη τρανς γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό στο Ντιτρόιτ.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το όνομα του θύματος, η οποία είναι η 25ηκαταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για φέτος, βρέθηκε από την αστυνομία γύρω στις 6 π.μ. την Παρασκευή (7 Νοεμβρίου) στην ανατολική πλευρά της πόλης του Μίσιγκαν, σύμφωνα με το Detroit Free Press.

Η αστυνομία ερευνά επί του παρόντος το περιστατικό, αλλά, όπως αναφέρει, δεν θεωρεί ότι αποτελεί έγκλημα μίσους.

Οι αρχές εξετάζουν έναν ισχυρισμό ενός άνδρα ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας στην περιοχή και πυροβόλησε για να προστατευθεί. Δεν ήταν σίγουρος ποιον χτύπησε η σφαίρα. Ενώ και τα δύο αυτά περιστατικά ήταν στην ίδια περιοχή, η αστυνομία τα ερευνά ξεχωριστά.

Η αστυνομία έχει υπό κράτηση έναν άνδρα ηλικίας 46 ετών, σύμφωνα με το ABC7 Detroit.

«Θα έλεγα ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον της (LGBTΙ) κοινότητας είναι μειωμένα», δήλωσε ο Cpl. Danielle Woods, που είναι μέλος της κοινότητας εργάζεται στην αστυνομία του Ντιτρόιτ. Ο ρόλος του Woods στο τμήμα είναι να παρέχει «εκπαίδευση στο θέμα της ευαισθητοποίησης και της ορολογίας».

Ευτυχώς, το ABC7 Detroit και το Detroit Free Press δεν ανέφεραν με λάθος όνομα και φύλο το θύμα. Δυστυχώς, δεν δίνουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ίδια προσοχή στα τρανς θύματα εγκλημάτων μίσους. Για παράδειγμα, οι αρχικές αναφορές για την δολοφονία της τρανς γυναίκας Stephanie Montez το περασμένο έτος, την ανέφεραν ως «άνδρα με φόρεμα».

Η δολοφονία της τρανς γυναίκας στο Ντιτρόιτ είναι η τελευταία δολοφονία σε μια μακρά σειρά θυμάτων

Συνολικά 25 καταγεγραμμένα τρανς άτομα – κυρίως μη λευκές τρανς γυναίκες – έχουν δολοφονηθεί στις ΗΠΑ το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από τη φιλανθρωπική οργάνωση δικαιωμάτων LGBTΙ + για την Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το 2017, 29 καταγεγραμμένοι τρανς άνθρωποι δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιοδήποτε άλλο έτος.

Πηγή:http://t-zine.gr/

73

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση