Aπό το ρεπορτάζ της efsyn.gr
Ο ακροδεξιός υπουργός Προστασίας Πολίτη του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έδωσε εντολή τη Δευτέρα στις αρχές των φυλακών να ετοιμάσουν ξεχωριστά κελιά για τους ακτιβιστές του πλοίου Madleen στις φυλακές Givon στη Ramla, όπου θα κρατηθούν μέχρις ότου απελαθούν, όπως μετέδωσαν η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom και το Al Jazeera. Κατά την άφιξή τους στο Ashdod, οι ακτιβιστές θα συνοδεύονται στη φυλακή με οχήματα με φιμέ τζάμια για να ελαχιστοποιηθεί η προσοχή του κοινού, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.
Ο Μπεν-Γκβιρ έχει επίσης δώσει εντολή στους υπαλλήλους της φυλακής να απαγορεύσουν στους ακτιβιστές να έχουν στην κατοχή τους φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα κατά τη διάρκεια της κράτησής τους και να τους απαγορεύσουν την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις και ραδιόφωνα στα κελιά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
En route pour Gaza, le bateau humanitaire de Rima Hassan et Greta Thunberg intercepté par l’armée israélienne pic.twitter.com/KGHf3kar6f
— BFMTV (@BFMTV) June 9, 2025






