Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων στην οργάνωση Palestine Action, χαρακτηρίζοντάς την «Ειδικά Κατονομαζόμενη Παγκόσμια Τρομοκρατική Οντότητα», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η κίνηση αυτή των Ηνωμένεων Πολιτειών έπεται της απόφασης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου εδρεύει, να χαρακτηρίσει την οργάνωση Palestine Action ως τρομοκρατική ομάδα, αφότου ακτιβιστές εισέβαλαν στη βάση της RAF στο Μπράιζ Νόρτον και προκάλεσαν ζημιές σε στρατιωτικά αεροσκάφη τον Ιούνιο του 2025.
Αρκετές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν επικρίνει την απαγόρευση που επέβαλε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Palestine Action
Η οργάνωση Palestine Action ιδρύθηκε στη Βρετανία το 2020 και έχει οικοδομήσει τη δράση της γύρω από την παρεμπόδιση της λειτουργίας εταιρειών και ιδρυμάτων που κατηγορεί ότι στηρίζουν το Ισραήλ.
Στο στόχαστρο βάζει όλο και συχνότερα εταιρείες του αμυντικού κλάδου στη Βρετανία που συνδέονται με το Ισραήλ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία του κλάδου, Elbit Systems.
Η οργάνωση αυτοπροσδιορίζεται ως «κίνημα άμεσης δράσης που δεσμεύεται να τερματίσει την παγκόσμια συνενοχή στο γενοκτονικό καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ».
Πηγή: naftemporiki.gr






