Χαμός και χειροκροτήματα για την αθώωση των φοιτητών

Χαμός και χειροκροτήματα για την αθώωση των φοιτητών

Δικάζεται η υπόθεση επεισοδίων στο ΠΙΚΠΑ

Αθωώθηκαν, παρά τις βαριές κατηγορίες που τους βάρυναν οι τέσσερις φοιτητές για τα επεισόδια τον Φλεβάρη 2011, κατά τη διάρκεια πορείας  του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Λιοντάρια, με σκοπό την επανακατάληψη του κτιρίου του ΠΙΚΠΑ.

Η δίκη κράτησε για περισσότερες από εφτά ώρες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ οι κατηγορίες ήταν πολύ βαριές, αφού τέσσερα άτομα, ένας άνδρας και τρεις γυναίκες κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού κατά συρροή και άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης.

Οι κατηγορούμενοι από την αρχή είχαν δεχθεί τη συμμετοχή τους στα επεισόδια κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στον υπό κατάληψη χώρο, αλλά αρνούνταν τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους, ενώ σε χειροκροτήματα ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της δίκης, οι περίπου 30 φίλοι των κατηγορουμένων που βρίσκονταν στο δικαστήριο.

Το Δικαστικό Μέγαρο, από το πρωί, θύμιζε… φρούριο, καθώς είχε «ζωστεί» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται επίσης ότι στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν περισσότερα από 100 άτομα.

Στο άκουσμα μάλιστα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγες:http://www.prismanews.gr/index.php/crete/item/67376-dikazontai-varies-katigories-pikpa

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1509864

53