Ο δήμαρχος της Ρώμης νομιμοποίησε 16 γάμους ομοφυλοφίλων

Ο δήμαρχος της Ρώμης νομιμοποίησε 16 γάμους ομοφυλοφίλων

ignazio-marino-gay660Συνεχίζεται, στην Ιταλία, η αντιπαράθεση πολλών δημάρχων μεγάλων πόλεων με τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο με αφορμή την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που έχουν τελεσθεί στο εξωτερικό.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο προχώρησε σήμερα στην εγγραφή στα μητρώα του δήμου της Αιώνιας Πόλης των γάμων δεκαέξι ομοφυλόφιλων ζευγαριών οι οποίοι τελέσθηκαν στο εξωτερικό.

Η σημερινή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, έγινε παρουσία και των δεκαέξι ζευγαριών , έντεκα αποτελούμενα από άνδρες και πέντε από γυναίκες.

Ο Ινιάτσιο Μαρίνο, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι «πρόκειται για προεκλογική του δέσμευση, συμβολικής αξίας», με την οποία θέλει να κεντρίσει το κοινοβούλιο της Ρώμης να αναγνωρίσει, με ειδικό νόμο, τους δεσμούς γκέι πολιτών.

Στην ίδια κίνηση του Μαρίνο, έχουν προχωρήσει, τις τελευταίες ημέρες οι δήμαρχοι του Μιλάνο, της Μπολόνια και της Νάπολης.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο- επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά- έχει όμως δώσει εντολή στους νομάρχες της χώρας να σπεύσουν να ακυρώσουν τις καταχωρήσεις αυτές στα δημοτικά μητρώα.

«Ο δήμαρχος Μαρίνο μοιράζει μόνον αυτόγραφα, η σημερινή τελετή δεν έχει καμία αξία, διότι δεν προβλέπεται από την νομοθεσία της χώρας» υπογράμμισε και σήμερα ο Αλφάνο. Η υπουργός Παιδείας, όμως, Στεφάνια Τζαννίνι, απάντησε στον συνάδελφό της, μέσω διαδικτύου, ότι «η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι μια απτή απόδειξη πολιτιστικής προόδου την οποία η Ιταλία προσφέρει στους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι με την πρωτοβουλία τους, οι ιταλοί δήμαρχοι θέλουν να πιέσουν υπέρ μιας επίσπευσης των διαδικασιών για την έγκριση των συμφώνων συμβίωσης, από την στιγμή που μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία- στο πλαίσιο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δεν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Την περασμένη εβδομάδα, τέλος, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι δεσμεύθηκε να προωθήσει την έγκριση «ενισχυμένης αναγνώρισης» των γκέι ζευγαριών, με έμπνευση από το σχετικό γερμανικό μοντέλο. Τα δικαιώματα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι ίδια με εκείνα του πολιτικού γάμου, με μόνη εξαίρεση την πρόσβαση στην υιοθεσία.

Πηγή: Ο δήμαρχος της Ρώμης νομιμοποίησε 16 γάμους ομοφυλοφίλων και ξεκίνησε «πόλεμο» [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/174571#ixzz3GX02Xpy3

250

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση