Iσραηλινός στρατιώτης: Οι Παλαιστίνιοι αποτελούν τους στόχους κατά την εκπαίδευσή μας

Iσραηλινός στρατιώτης: Οι Παλαιστίνιοι αποτελούν τους στόχους κατά την εκπαίδευσή μας

Screen Shot 2015-04-08 at 7.15.48 PMΟ ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους ως στόχους για την εκπαίδευσή του, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz με βάση τις δηλώσεις ενός πρώην στρατιώτη.

Σε ένα άρθρο με τίτλο “Από μάχιμος στον ισραηλινό στρατό, πλέον αντιρρησίας συνείδησης”, η Haaretz αναφέρει ότι «μετά από δύο χρόνια στον ισραηλινό στρατό ο 21χρονος Yaron Kaplan, από την πόλη Lod, μετατρέπεται σε αντιρρησία συνείδησης και αρνείται να συνεχίσει να υπηρετεί λόγω της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη.»

«Από τη στιγμή που άρχισα την εκπαίδευσή μου κατάλαβα πόσο βίαιος είναι αυτός ο χώρος», δηλώνει ο Kaplan. «Πρόκειται για μια εντελώς τραυματική εμπειρία. Κάθε φορά που κάναμε εξάσκηση στη σκοποβολή, θα εκτελούσαμε κάποιον -«τώρα θα πυροβολήσουμε τον Μοχάμεντ, μετά θα πυροβολήσουμε τον Αχμέντ!»

Ο Kaplan κατετάγη στο στρατό αμέσως μόλις αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή αλλά τον έχει εγκαταλείψει πια. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στη «βίαιη φύση του στρατού.»

Αποκλείοντας κάθε πιθανότητα για διπλωματική λύση της σύγκρουσης Παλαιστινίων και Ισραηλινών, συμπληρώνει: «Δεν περιμένω ούτε απαιτώ από κάποιον να συνεργαστεί μαζί μου ή να με δει πραγματικά ως εταίρο στο διάλογο όσο εγώ του επιβάλλω ένα στρατιωτικό καθεστώς.»

Ο Kaplan λέει ότι δεν θα επιστρέψει στο στρατό μετά το Πάσχα, θα παρουσιαστεί στη βάση του και αναμένει ότι θα φυλακιστεί.

«Γνωρίζω πλήρως τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής, ποιο είναι το μονοπάτι που με περιμένει – πολλές φυλακίσεις και μάλιστα μεγάλης διάρκειας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι το σωστό που οφείλω να κάνω. Το συναισθηματικό και συνειδησιακό τίμημα που θα πρέπει να πληρώνω για την ψυχική οδύνη της συμμετοχής μου στο στρατό είναι πάρα πολύ βαρύ όπως το νιώθω ο ίδιος.»

Mετάφραση: Νικολέττα Κίτσου

Πηγή:https://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/17910-israeli-soldier-palestinians-are-our-training-targets

η φωτο από selfie που έβγαλε παλαιστίνιος την στιγμή που τον κυνηγούσαν Ισραηλινοί στρατιώτες

426

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση