Ενοχοι οι τέσσερις Βρετανοί που κρατούσαν σκλάβους 23 μετανάστες

Ενοχοι οι τέσσερις Βρετανοί που κρατούσαν σκλάβους 23 μετανάστες

Ενοχοι οι τέσσερις Βρετανοί που κρατούσαν σκλάβους 23 μετανάστες

Τέσσερις Βρετανοί αντιμετωπίζουν ως και 14 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσαν υπό συνθήκες σκλαβιάς και σκληρής εργασίας 23 μετανάστες προερχόμενους κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο 52χρονος Τόμι Κόνορς, ο 20χρονος γιος του Πάτρικ, η κόρη του Τζόσι, 30 ετών, και ο 34χρονος σύζυγός της Τζέιμς Τζον κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο της πόλης Λούτον για σωρεία αδικημάτων που αφορούν δουλεία.

Η καταδίκη τους θα είναι η πρώτη από το 2010, οπότε θεσπίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε την οικιακή εργασία χωρίς αμοιβή για ανθρώπους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική αστυνομία είχε εντοπίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο 23 άνδρες που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σχεδόν σε συνθήκες δουλείας σε περιοχή βόρεια του Λονδίνου.

Οι άνδρες, που ήταν Βρετανοί, Πολωνοί και Ρουμάνοι, κρατούνταν σε ένα εξαιρετικά βρόμικο περιβάλλον στο Μπέντφορντσιρ. Οι περισσότεροι βρίσκονταν εκεί για μερικές εβδομάδες, ενώ λίγοι από αυτούς ζούσαν εκεί επί 15 χρόνια.

Η σπείρα εντόπιζε τους άνδρες σε συσσίτια ή σε γραφεία της πρόνοιας, ενώ κάποιοι ήταν πρώην αλκοολικοί και ναρκομανείς. Τους υπόσχονταν 80 λίρες (93 ευρώ) την εβδομάδα για εργασία στην περιοχή και ότι θα τους εξασφάλιζαν στέγη.

Κατόπιν όμως τους κρατούσαν με τη βία μέσα σε τροχόσπιτα και τους ανάγκαζαν να δουλεύουν χωρίς αμοιβή και για ελάχιστη τροφή. Τελικά, κάποιοι κατάφεραν να ξεφύγουν και να καταγγείλουν την κράτησή τους στην αστυνομία, η οποία  παραδέχτηκε ότι από το 2008 είχε 28 σχετικές καταγγελίες.

Πηγη: tovima.gr

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση