ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/10, μια 20μελής ομάδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής (εξοπλισμένη με κράνη, πέτρες, ρόπαλα) συγκεντρώθηκε στην Πλατεία των Ψηλών Αλωνίων της Πάτρας. Γρήγορα άρχισε να κινείται προς την κοντινή κατάληψη του Μαραγκοπουλείου, στήνοντας, κατά τη διάρκεια της πορείας της, οδοφράγματα. Ο σκοπός τους ήταν προφανής.

Τα μέλη της κατάληψης κινητοποιήθηκαν άμεσα και τους απώθησαν. Η συμπλοκή γρήγορα μεταφέρθηκε προς την πλατεία Ψηλών Αλωνίων και τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν προς μια κοντινή ψησταριά, γνωστή για τις διασυνδέσεις της με τη νεοναζιστική οργάνωση, προκειμένου να εξοπλιστούν (με καρέκλες και λοιπά) ή και να τη χρησιμοποιήσουν ως καταφύγιο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκή αυτή η ψησταριά έπαθε μεγάλες ζημιές.
«Εντύπωση» προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής η αστυνομία δεν παρενέβη (παρόλο που της είχε γνωστοποιηθεί το γεγονός) , ενώ μετά τα περιστατικά, ασφαλίτες έκαναν 9 προσαγωγές ατόμων άσχετα με το περιστατικά, 4 εκ των οποίων συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για κακουργήματα, ενώ οποιαδήποτε κατηγορία θα μπορούσε να τους απαγγελθεί σε περίπτωση ενοχής ανήκει στη σφαίρα του πλημμελήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα άτομα αυτά είχαν σχέσεις με τον αναρχικό/αντεξουσιαστικό χώρο.

Τα ΜΜΕ προσπαθούν για άλλη μια φορά να αντιστρέψουν τα γεγονότα, κατηγορώντας τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο για αναίτια επίθεση σε κάποια ψησταριά. Επίσης προωθούν τη «θεωρία των άκρων» και προβάλλουν και την αστυνομία ως ανίκανη να παρέμβει σε τέτοιου είδους γεγονότα δίνοντας κι άλλα πατήματα στους Χρυσαυγίτες ώστε να μπορούν να κάνουν πιο εύκολα τη «βρώμικη» δουλειά του κράτους.
Σαν Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Πάτρας πιστεύουμε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Για ακόμη μια φορά σε καιρούς βάναυσης επίθεσης στον λαό, κυβέρνηση, ΜΜΕ και Χρυσή Αυγή συνεργάζονται προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να καταπνίξουν οποιασδήποτε μορφής αντίσταση, φτάνοντας στο σημείο να την ποινικοποιήσουν.
Η μόνη απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις πρέπει και μπορεί να είναι μαζική.

Για αυτό είναι απαραίτητο όλες οι δυνάμεις που αγωνίζονται, όλα εκείνοι που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αντιφασιστικό μέτωπο σε κάθε χώρο (δουλειές, γειτονιές,σχολεία) το οποίο θα ανατρέψει τους νεοναζί, τη κυβέρνηση, και τα
μνημόνιά της.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ/ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 14.00

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Πάτρας

38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση