Εικόνες μεσαίωνα στη Θεσσαλονίκη του 2012…

Εικόνες μεσαίωνα στη Θεσσαλονίκη του 2012…

Εκκλησία, στρατός και το δεξιό κατεστημένο της πόλης συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο για να απαθανατιστούν από τον τηλεοπτικό φακό της ΕΡΤ3, τις δύο ώρες που μετέδιδε τον τηλεοπτικό μαραθώνιο της άφιξης της εικόνας του Άξιον Εστί στη Θεσσαλονίκη.

 

Το τρίτο κανάλι που έχει προπονηθεί καλά όλα αυτά τα χρόνια μεταδίδοντας το κυριακάτικο …τροπάριο του Άνθιμου, είπε να επιχειρήσει μεγαλύτερα χομενεϊκά πρότζεκτ με τις ευλογίες του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης (το επανασυσταθέν υπουργείο είναι και πάλι παρόν στις επάλξεις για το καλό της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας!).

 

Το τηλεοπτικό σόου περιελάμβανε επιβλητικά πλάνα με την πυραυλάκατο του πολεμικού ναυτικού, τους καλοσιδερωμένους στρατιωτικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς άσπρους γιακάδες, τον Παπαθεμελή που ήταν… πρώτο τραπέζι πίστα, τις κυρίες των παραθρησκευτικών που έχασαν το πούλμαν για την Ιερά Οδό και κατέληξαν στην Παραλία περιμένοντας τα φωτισμένα μηνύματα των ταγών της πόλης!
Η παρουσία του Μπουτάρη τις μπέρδεψε στην αρχή, είπαν να ρίξουν καμιά… χριστοπαναγία, αλλά μόλις ο δήμαρχος πήρε το λόγο, τους ήρθε κάτι σαν επιφοίτηση… Βάλσαμο τα λόγια του αντικομφορμιστή δημάρχου, ότι με τη χάρη της Παναγίας όλα θα πάνε καλά…. «Και οι άθεοι βρίσκουν το φως τους», αναφώνησε η γριά με το μουστάκι κάνοντας τον σταυρό της.
«Η Παναγία είναι στο πλευρό μας! Αναφώνησε και ο υπουργός, πατώντας στα λόγια του πρωθυπουργού του ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του και θα σωθούμε από την κρίση».
Ποτέ δεν ξέρεις… Εξάλλου, όπως σχολίασε και ο παρουσιαστής της ΕΡΤ3 «μιλάμε για μια πολύ θαυματουργή εικόνα, μεγάλων διαστάσεων!!!».

Επίθεση στον Μπουτάρη από μοναχούς

Στο πλαίσιο της υποδοχής της εικόνας υπήρξαν και τα παρατράγουδα. Επίθεση προς το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσαν μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, του Αγίου Όρους, οι οποίοι παρίστανται στην τελετή υποδοχής της θαυματουργής εικόνας του «Άξιον Εστί». «Μπουτάρη τουρκολάγνε θα σε σφάξουμε. Δεν επιτρέπεται να φιλάς την εικόνας της Παναγίας. Μασόνε» φώναζαν δύο μοναχοί.

Πηγη:alterthess  –  thestival

78

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση