ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 11ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ (video)

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 11ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ (video)

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου σήμερα έξω από τα δικαστήρια της Γούναρη, στα οποία είχε υπάρξει κάλεσμα κυρίως από τον αναρχικό/αντεξουσιαστικό χώρο αλλά και την αριστερά,  κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας εν’ όψει της ανάκρισης των τεσσάρων συλληφθέντων των γεγονότων της 11ηςΟκτώβρη.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα της 11ης Οκτώβρη είχε υπάρξει συμπλοκή μεταξύ Χρυσαυγιτών και αναρχικών/αντεξουσιαστών μετά από επίθεση των Χρυσαυγιτών σε κατειλημμένο χώρο. Ύστερα από δυομιση ώρες, και ενώ η αστυνομία δεν είχε παρέμβει, έγιναν 9 προσαγωγές ατόμων άσχετων με το περιστατικό σε διαφορετικά σημεία της πόλης, 4 εκ των οποίων κατέληξαν σε σύλληψη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όλες βασισμένες στις μαρτυρίες ενός φασίστα.
Σήμερα, ήμασταν στα δικαστήρια από τις 8μιση η ώρα, ενώ όσο η ώρα περνούσε τόσο το πλήθος αυξανόταν σε αριθμό.
Ο παλμός της συγκέντρωσης ήταν δυναμικός ενώ παρά τη δυνατή βροχή, ο κόσμος παρέμενε εκεί. Το κυρίαρχο σύνθημα «ήταν το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ενώ οι παρευρισκόμενοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.
Η δυναμικότητα και η αποφασιστικότητα των διαμαρτυρομένων αγωνιστών οδήγησε στη νίκη μας μέσω της απελευθέρωσης των τριών από τους τέσσερις συλληφθέντες με περιοριστικούς όρους.
Ο κόσμος επέστρεψε στα δικαστήρια στις 14.30, όπου η μαζικότητά του,  επέτρεψε παρά την αιφνίδια αλλαγή της ανάκρισης του,  την απελευθέρωση και του τέταρτου συλληφθέντα.
Προφανώς και η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Οι συλλήψεις, οι ανυπόστατες κατηγορίες αγωνιστών και η αγαστή συνεργασία κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε κάτι μεμονωμένο. Έρχονται σε μια εποχή που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τη βάρβαρη πολιτική της με κάθε μέσο. Σε μια εποχή που εφαρμόζεται ο «Ξένιος Δίας», σε μια εποχή όπου συλλαμβάνονται οι αντιφασίστες, σε μια εποχή που συλλαμβάνονται εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (όπως οι περιπτώσεις Σκαραμαγκά, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και Δρομοκαΐτειου).  Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση δείχνει κάθε
πρόθεσή της να καταστείλει και να ποινικοποιήσει κάθε μορφής αντίδραση, πάντα με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής.
Την απάντηση στην κυβερνητική και φασιστική καταστολή, θα τη δώσουμε όλοι εμείς, οι «από κάτω» ενωμένοι. Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η σύμπραξη της αριστεράς, του αναρχικού/αντεξουσιαστικού χώρου, των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και κάθε γειτονιάς με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου το οποίο δεν θα αφήνει χώρο στην κυβέρνηση και στους φασίστες να αναπνεύσουν, μέχρι να ανατρέψει αυτούς και τα μνημόνιά τους.
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Πάτρας

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση