Στοπ στον ρατσισμό στα σχολεία Το υπουργείο ιδρύει παρατηρητήριο για τα κρούσματα βίας και αναβαθμίζει το μάθημα της Πολιτειακής Παιδείας

Στοπ στον ρατσισμό στα σχολεία Το υπουργείο ιδρύει παρατηρητήριο για τα κρούσματα βίας και αναβαθμίζει το μάθημα της Πολιτειακής Παιδείας

Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ιδρύει το υπουργείο Παιδείας, ενώ μελετά το ενδεχόμενο αναβάθμισης του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας, με στόχο να συνδράμει στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ. Οπως είπε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, σκοπός είναι να ενισχυθεί η Πολιτειακή Παιδεία και τα μαθήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη δημοκρατική ταυτότητα. Ο υφυπουργός εξήγησε ότι γνωστικά αντικείμενα που συνδέονται με την Πολιτειακή Παιδεία, είτε ως μαθήματα κορμού είτε ως μαθήματα επιλογής, θα διατρέχουν τουλάχιστον το λύκειο, ενώ ήδη υπάρχουν στην τελευταία τάξη του γυμνασίου. «Πρόθεσή μας είναι να φτάσουμε σε επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου το μάθημα αυτό ξεκινάει στο δημοτικό και διατρέχει όλες τις βαθμίδες», είπε.
Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο περιστατικό με τη νηπιαγωγό στη Λευκάδα, που βρέθηκε να εγκαλείται από τη Χρυσή Αυγή επειδή τα νήπια από την Αλβανία που φοιτούν στο νηπιαγωγείο του Νυδρίου ζωγράφισαν σημαίες της πατρίδας τους, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Παπαθεοδώρου ξεκαθάρισε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση αντίπαλός μας δεν είναι η νηπιαγωγός. Το αν ακολούθησε ή όχι το πρόγραμμα της συγκεκριμένης σχολικής γιορτής αυτό θα το συζητήσει με τον περιφερειακό διευθυντή και θα βρεθεί η καταλληλότερη λύση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επ’ αυτού! Επαναλαμβάνω, αντίπαλός μας δεν είναι η νηπιαγωγός. Αντίπαλός μας παραμένει η οποιαδήποτε ξενοφοβική ή ρατσιστική δύναμη, αντίπαλός μας είναι η Χρυσή Αυγή, δεν είναι η καθηγήτρια, δεν είναι η νηπιαγωγός, δεν είναι ο εκπαιδευτικός κόσμος».
ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Υπενθυμίζεται ότι η νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το νηπιαγωγείο της όταν πολίτης από το Νυδρί έστειλε επιστολή προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση ζητώντας του να βοηθήσει επειδή, όπως υποστήριζε, η νηπιαγωγός  ανήρτησε στην τάξη της και αλβανική σημαία εκτός από τις ελληνικές, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο η νηπιαγωγός εξήγησε ότι οι σημαία ήταν ζωγραφισμένη από τα νήπια αλβανικής καταγωγής που έχει στην τάξη της, όπως τα νήπια ελληνικής καταγωγής ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες. Το θέμα τελικά έληξε χθες, όπως ενημέρωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία που επισκέφθηκε το νησί για να συμπαρασταθεί στην εκπαιδευτικό, η οποία επέστρεψε στο σχολείο της καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έκρινε ότι δεν υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα.

πηγή:  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4767904

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση