Φασιστική επίθεση στην ταβέρνα Κερβάν στην Θεσσαλονίκη

Φασιστική επίθεση στην ταβέρνα Κερβάν στην Θεσσαλονίκη

Φασιστική επίθεση στην ταβέρνα Κερβάν πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξεμερώματα της 8ης Δεκέμβρης. Οι φασίστες σχημάτισαν μια σβάστιγκα στα τζάμια της ταβέρνας και έγραψαν με κόκκινο σπρέι «Ναζί ερχόμαστε». Επιπλέον έσπασαν την μία πλευρά της φωτεινή ταμπέλας του μαγαζιού. Η ταβέρνα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης  (Περδίκα 11) και ανήκει στον κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Σετίμ Χασάν που ζεί χρόνια στην Ελλάδα και συμμετέχει σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, των νέων και των μεταναστών. Ο ίδιος μιλώντας στο alterthess.gr έκανε λόγο για πολιτικό μήνυμα των φασιστών αλλά, όπως είπε, δεν τον φοβίζει η επίθεση αυτή. «Ζήσαμε φασισμό και στην Τουρκία με τους γκρίζους λύκους και ακόμα υπάρχει φασιστικό καθεστώς στην Τουρκία» σημείωσε και πρόσθεσε «Δεν θα περάσει ο φασισμός, οι λαοί και εμείς θα νικήσουμε» .

Την επίθεση στην ταβέρνα Κερβάν καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων)»Καμία ανοχή στις φασιστικές απειλές! Η ταβέρνα Κερβάν είναι στέκι όλων μας!»

«Τα ξημερώματα της 8ης Δεκέμβρη, φασίστες έκαναν μια θρασύδειλη επίθεση. Στα τζάμια της ταβέρνας Κερβάν σχημάτισαν μια σβάστιγκα, έγραψαν «ερχόμαστε» κι έσπασαν τη μία πλευρά της φωτεινής ταμπέλας του μαγαζιού.Η ταβέρνα Κερβάν (= Ταξίδι) βρίσκεται σε μια γειτονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Περδίκα 11). Άνοιξε το 2009 κι από τότε έχει γίνει στέκι αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της γειτονιάς. Ο χώρος της έχει φιλοξενήσει πολλές φορές εκδηλώσεις και ανοικτές συζητήσεις από όλο το φάσμα της Αριστεράς. Σ’ αυτήν την ταβέρνα έχει βρεθεί δύο φορές τον τελευταίο μήνα και η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων.

Ο φιλόξενος αυτός χώρος είναι του συντρόφου και συναγωνιστή Σετίμ Χασάν, Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα που ζει χρόνια στην Ελλάδα και συμμετέχει σ’ όλους τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων, των νέων, των μεταναστών κλπ.

Αυτός ο χώρος λοιπόν μπήκε στο στόχαστρο των φασιστών! Με υπόγειο τρόπο, χωρίς να αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα, έστειλαν τις απειλές τους! Όμως εμείς τους στέλνουμε το μήνυμα: δε σας φοβόμαστε!» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς. Επιπλέον αναφέρει ότι  τους τελευταίους δύο μήνες πραγματοποιείται ανοικτή αντιφασιστική εκστρατεία στη γειτονιά. «Έχουμε μοιράσει προκηρύξεις, έχουμε κολλήσει αφίσες, έχουμε κάνει παρεμβάσεις στα σχολεία της γειτονιάς, συμμετείχαμε στις σχολικές γιορτές του Πολυτεχνείου, δίνοντας ένα σύγχρονο αντιφασιστικό περιεχόμενο, οργανώνουμε παζάρια χωρίς μεσάζοντες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συναντάμε δηλώνει την καταδίκη του για τις φασιστικές προκλήσεις.Οι φασίστες τολμούν να βγουν απ’ την τρύπα τους μόνο λίγο πριν ξημερώσει, για να χτυπήσουν βιαστικά και να χαθούν σαν τις σκιές μέσα στα σκοτάδια.Ε, λοιπόν, θα το φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά πως εδώ: δε θα περάσει ο φασισμός!Θα υπερασπίσουμε κάθε χώρο που απειλείται από τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Επιτροπή

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Σετίμ Χασάν:

81

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση