Για τη φασιστική επίθεση στο «Κερβάν»

Για τη φασιστική επίθεση στο «Κερβάν»

Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στις 13-12-2012, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα που προσυπογράφουμε. Παρόμοια ψηφίσματα καταδίκης των φασιστών και αλληλεγγύης στα θύματα της επίθεσης ενέκριναν και οι Α’, Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νικης.

«Ξημερώματα του Σαββάτου 8/12, ναζιστές χτύπησαν με φασιστικά συνθήματα και φθορές την ταβέρνα “Κερβάν” στην οδό Περδίκα, στην οποία εργάζονται Κούρδοι αγωνιστές, πολιτικοί πρόσφυγες, φυλακισθέντες και βασανισθέντες από το μιλιταριστικό τουρκικό Κράτος.

Δηλώνουμε ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη και καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τα σωματεία και τους συλλόγους, τα 15μελη μαθητικά συμβούλια, όλες τις συλλογικότητες, κάθε εργαζόμενο και νεολαίο να στιγματίσουν την επίθεση. Οι δρόμοι και οι πλατείες ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ότι δήθεν την ευθύνη για την κρίση φέρουν οι μετανάστες αντί των Μνημονίων της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
Οι φασίστες, άφαντοι σε όλους τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο λαός ενάντια στα βάρβαρα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα, νομίζουν ότι θα επιβληθούν στην τοπική κοινωνία δια του τρόμου. Πέρα από θρασύδειλοι που κινούνται πάντα με την προστασία της αστυνομίας, είναι και εκτός πραγματικότητας. Είτε Κούρδοι είτε Έλληνες είτε οποιασδήποτε εθνικότητας, όλοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε :
ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα των τραπεζιτών
ενάντια στην αστυνομική βία και τα βασανιστήρια
ενάντια στις παρακρατικές ναζιστικές οργανώσεις.
Δεν θα περάσει ο τρόμος της ανεργίας και των φασιστικών συμμοριών! Θα τα ξεριζώσουμε οργανώνοντας καλύτερα τις επόμενες μάχες, με πρώτη την πανεργατική απεργία στις 19/12!»
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσιμό» Θεσσαλονίκης
35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση