Τι περιμένουμε; Να έχουμε νεκρούς;

Τι περιμένουμε; Να έχουμε νεκρούς;

Aργά το βράδυ της Παρασκευής 14/12, 3 νεοναζι χρυσαυγίτες μπήκαν σε μπαράκι στην Κοζάνη, και προσπάθησαν να προκαλέσουν, φωνάζοντας τα γνωστά εμετικά τους συνθήματα.Οι θαμωνες ενοχληθηκαν και τους εβγαλαν εξω ειρηνικα…οι φασίστες όμως επέστρεψαν μεσα και ο ενας εκ των τριών εβγαλε μαχαιρι και το βαλε στο λαιμο του μπαρμαν! Η απάντηση των θαμώνων ήταν ομαδικό λιντσάρισμα και των τριών τους. Φυσικα τους έσωσε η αστυνομία που παραφύλαγε πιο δίπλα για να τους προστατεύσει, ενώ ο ενας φασίστας νοσηλευτηκε με 27 ραμματα στο νοσκομειο.Με …τις υγείες τους.
Το σίγουρο είναι ότι η Αριστερά στο Νομό Κοζάνης πρέπει να πάψει να υποτιμά το θέμα της αντιφασιστικής πάλης, με επιχειρήματα του στυλ «τους δινουμε αξια, εδώ δεν έχουν δυνάμεις» ή «η επαρχία είναι συντηρητική πόλη, ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο καλύτερα».Οι φασίστες με τη στήριξη του κράτους αποθρασύνονται , στρατολογούν απολίτικους πουλώντας «μαγκιά» και προσπαθουν να κατακτήσουν τους δρόμους , σπέρνοντας την τρομοκρατία.Ειναι άμεσα ενταγμένοι στο σχέδιο της κυβέρνησης για τσάκισμα των αριστερών και λαϊκών συλλογικοτήτων και αντιστάσεων.Η προστασία από αστυνομία και δικαιοσύνη και οι εμφυλιακές δηλώσεις της ΝΔ είναι απλά …μια γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει: είναι βέβαιο ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.Ήδη οι φασίστες ανοίξαν γραφεία στην Κοζάνη, και προετοιμάζονται και για άλλες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.Τι περιμένουμε; Να έχουμε νεκρούς;
Τους φασίστες τους τσακίζουμε στους δρόμους στερώντας τους το ζωτικό ζώρο να πουλήσουν τη «μαγκιά τους», και όχι μόνο με δηλώσεις και καταδίκες, ουτε με «αντιφασιστικο μέτωπο» με τους αποκτηνωμένους ρατσιστές τύπου Βενιζέλου και Τζήμερου.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο εύκολα θα ξεμπερδέψουμε ΚΑΙ με τους γερμανοτσολιάδες ΚΑΙ με τα μνημόνια. Δεν ξεχνάμε τη φράση του Χίτλερ: ««Οι αντίπαλοί μας έπρεπε να μας σταματήσουν όσο ήμασταν μικροί. Όταν μεγαλώσαμε, ήταν πια αργά»….

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Κοζάνης

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση