Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Δελτίο Τύπου

Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Δελτίο Τύπου

Δήλωση των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Γιάννας Γαϊτάνη και Μαρίας Μπόλαρη για την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια και τη θρασύδειλη επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη

Σε πα­ράλ­λη­λους χρό­νους, σε δια­φο­ρε­τι­κά μέρη οι ναζί της Χρυ­σής Αυγής επι­τέ­θη­καν στoβου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΕΚΜ Δη­μή­τρη Στρα­τού­λη στο γή­πε­δο ΟΑΚΑ και στην αντι­φα­σι­στι­κή συ­γκέ­ντρω­ση που κα­λού­σαν αρι­στε­ρές, αντι­φα­σι­στι­κές και με­τα­να­στευ­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις στη Νί­καια. Η Χρυσή Αυγή δεί­χνει το αλη­θι­νό-συ­στη­μι­κό πρό­σω­πό της. Στο στό­χα­στρο της δεν είναι μόνο οι με­τα­νά­στες αλλά και οι αρι­στε­ροί αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες, τα στε­λέ­χη και οι βου­λευ­τές της Αρι­στε­ράς.

Στη συ­γκέ­ντρω­ση της Νί­καιας απο­δεί­χθη­κε ακόμα μια φορά η προ­στα­σία που της πα­ρέ­χει η ΕΛ.ΑΣ. Αστυ­νο­μι­κές δυ­νά­μεις εμπό­δι­σαν την πο­ρεία των αντι­φα­σι­στών, πε­ρι­κύ­κλω­σαν τη συ­γκέ­ντρω­ση με εκα­το­ντά­δες ΜΑΤ και ασφα­λί­τες και πα­ρό­λα αυτά έγινε κα­τορ­θω­τό δύο φορές χρυ­σαυ­γί­τες με μη­χα­νά­κια να επι­τε­θούν στους συ­γκε­ντρω­μέ­νους. Οι δυ­νά­μεις κα­τα­στο­λής δεν πα­ρέ­λει­ψαν επί­σης να χτυ­πή­σουν χωρίς λόγο τους αντι­φα­σί­στες δια­δη­λω­τές την ώρα που αυτοί απο­χω­ρού­σαν, τραυ­μα­τί­ζο­ντας στο κε­φά­λι του­λά­χι­στον έναν άντρα και μία γυ­ναί­κα.

Στη συ­γκέ­ντρω­ση της Νί­καιας έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι ο αγώ­νας είναι όλων. Ελ­λή­νων και με­τα­να­στών, ερ­γα­τι­κού κι­νή­μα­τος και Αρι­στε­ράς, ενά­ντια στα μνη­μό­νια και τις πο­λι­τι­κές της ανερ­γί­ας, της λι­τό­τη­τας και της εκ­με­τάλ­λευ­σης. Ανά­με­σα στους συ­γκε­ντρω­μέ­νους βρέ­θη­καν εκ­πρό­σω­ποι ερ­γα­τι­κών χώρων που είναι στην πρώτη γραμ­μή των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων,  όπως ο Θωμάς Μπι­ζάς και ο Βα­σί­λης Γκι­τά­κος από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Όλγα Κο­σμο­πού­λου από την πε­ντα­με­λή της ΕΙΝΑΠ. Στη συ­γκέ­ντρω­ση πα­ρευ­ρέ­θη­καν και οι βου­λευ­τί­νες του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΕΚΜ Γιάν­να Γαϊ­τά­νη και Μαρία Μπό­λα­ρη, που σε κοινή τους δή­λω­ση ανα­φέ­ρουν:

«Η τρι­κομ­μα­τι­κή συ­γκυ­βέρ­νη­ση των μνη­μο­νί­ων, του ρα­τσι­σμού και της συ­γκά­λυ­ψης των φα­σι­στών, απο­κα­λύ­πτε­ται για άλλη μια φορά. Αντί να πα­νη­γυ­ρί­ζει για τον φρά­χτη του Έβρου, θα έπρε­πε να απο­λο­γεί­ται για το έγκλη­μα ανοι­χτά της Λέ­σβου και τις επι­θέ­σεις των νε­ο­να­ζί στο ΟΑΚΑ και στη Νί­καια. Ο δρό­μος για κάθε ερ­γα­ζό­με­νο είναι ένας: η πάλη για την ανα­τρο­πή των μνη­μο­νί­ων, της συ­γκυ­βέρ­νη­σης και της τρόι­κα. Η πάλη για μια κοι­νω­νία όπου έλ­λη­νες και με­τα­νά­στες θα έχουν ίσα δι­καιώ­μα­τα και η ζωή τους θα αξί­ζει και θα βρί­σκε­ται πάνω από  τα κέρδη των τρα­πε­ζι­τών και των βιο­μη­χά­νων».

Πηγη:rprogect.gr

89

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση