ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΖΕΝΙΤ «Δεν θέλουμε μαύρους και γκέι παίκτες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΖΕΝΙΤ «Δεν θέλουμε μαύρους και γκέι παίκτες»

«Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτός είναι μαύρος»… Κι όσο κι αν ακούγεται ως… ανέκδοτο, με το οποίο είθισται να χλευάζονται αυτού του είδους οι πεποιθήσεις, δυστυχώς, συμβαίνουν και στην πραγματικότητα.

Με ανακοίνωσή του, την οποία μάλιστα ονόμασε «Μανιφέστο 12», ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έστειλε μήνυμα στην διοίκηση πως δεν θα ανεχτεί μαύρους και ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Μάλιστα, οι οπαδοί κάνουν και… υποδείξεις για τις «φυλές» από τις οποίες θα ήθελαν να προέρχονται οι ποδοσφαιριστές που θα στελεχώνουν το ρόστερ του συλλόγου.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά βλέπουμε την απουσία μαύρων ποδοσφαιριστών ως μια σημαντική παράδοση», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδέσμου που ονομάζεται «Landscrona» και συνεχίζει: «Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ζενίτ, που είναι το σύμβολο της Αγίας Πετρούπολης, να διατηρεί την εθνική της ταυτότητα.

«Θέλουμε μόνο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από άλλα σλαβικά φύλα, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, αλλά και τις βαλτικές δημοκρατίες και την Σκανδιναβία. Λαούς με τους οποίους διαθέτουμε την ίδια νοοτροπία, τις ίδιες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζουν πως είναι ανεπιθύμητοι και οι παίκτες με διαφορετικές, σεξουαλικές προτιμήσεις.
Η επίσημη Ζενίτ δεν θέλησε να σχολιάσει την ανακοίνωση, ενώ ο μόνος που το έκανε μέχρι στιγμής ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αλεξάντερ Πανόφ:

«Και τι θα κάνουμε αν δεν έχουμε αρκετούς παίκτες από την Αγία Πετρούπολη; Δεν νομίζω ότι οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να ζητούν την αγορά συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Αν δεν τους αρέσει, μπορούν να μείνουν σπίτι».

Οι οπαδοί της Ζενίτ έχουν εκφράσει επανειλημμένα και με κάθε τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου Χουλκ στην ομάδα αλλά και του Βέλγου Βίτσε. Να σημειωθεί πως η Ζενίτ είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα στην Ρωσία που δεν έχει αποκτήσει Αφρικανό ποδοσφαιριστή. Και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα ακροδεξιά στοιχεία που επικρατούν κυρίως στο Βόρειο τμήμα της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, κάτι που φαίνεται και μέσα στα γήπεδα.

Και όπως αναφέρει το Reuters, κατά καιρούς, έχει υπάρξει έντονη φημολογία σχετικά με προτάσεις που έγιναν σε μαύρους παίκτες και τις αρνήθηκαν, όταν δέχτηκαν απειλές για την ζωή τους.

Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Πηγη:http://www.sentragoal.gr

76

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση