Οι σύγχρονοι «Άθλιοι» της Αθήνας. 8 χρόνια στον καθένα, για κλοπή 2 ποδηλάτων

Οι σύγχρονοι «Άθλιοι» της Αθήνας. 8 χρόνια στον καθένα, για κλοπή 2 ποδηλάτων

Το σκληρό πρόσωπό της επέλεξε να δείξει η Δικαιοσύνη σε δυο αλλοδαπούς νεαρούς που έκλεψαν δυο ποδήλατα από πυλωτή πολυκατοικίας στην Αθήνα. Οι δυο νεαροί αφού συνελήφθησαν για τις πράξεις τους αυτές τον περασμένο Απρίλιο, οδηγήθηκαν στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή τους. Η τιμωρία τους, όμως, δεν τελειώνει εδώ.

Κρατούμενοι στις φυλακές, ο ένας στον Κορυδαλλό και ο άλλος στις φυλακές Βόλου, από τις 12 Απριλίου, την περασμένη Τετάρτη, πληροφορήθηκαν και την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τις παράνομες, είναι αλήθεια, πράξεις τους. Οχτώ χρόνια κάθειρξη στον καθένα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής ποδηλάτων, ήταν η απόφασή του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας!

Το δικαστήριο χωρίς να τους αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, αν και κανείς από τους δυο δεν είχε, απασχολήσει στο παρελθόν άλλη φορά τις αρχές, έκρινε ότι πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή για άλλα οχτώ χρόνια ο καθένας. Προφανώς για να σωφρονιστούν!

Αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης από τα χείλη της προέδρου του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η «είδηση» της βαριάς καταδίκης δυο νεαρών ανθρώπων σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετώπιζαν, «κυκλοφόρησε» μεταξύ των δικηγόρων που δικάζουν σε Μονομελή Εφετεία.

Πολλοί δικηγόροι, εξέφραζαν την έκπληξή τους για την ετυμηγορία του δικαστηρίου δεδομένου ότι το «ταβάνι» της ποινής που μπορεί να επιβληθεί για τέτοιους είδους αδικήματα αγγίζει τα δέκα έτη. «Αν είναι να επιβάλλουν για κλοπές ποδηλάτων κάθειρξη οχτώ ετών, τότε τι ποινή θα επιβάλλουν σε κάποιον που έχει κλέψει τέσσερα πανάκριβα αυτοκίνητα;» ανέφεραν, επικαλούμενοι και την αρχή της αναλογικότητας που θα πρέπει να διέπει τις δικαστικές αποφάσεις.

Το «κατηγορώ»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κλητήριο θέσπισμα, οι δυο νεαροί «τέλεσαν με πρόθεση έγκλημα που προβλέπεται και τιμωρείται από το νόμο με πρόσκαιρη στερητική της ελευθερίας ποινή». Ειδικότερα, «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, από κοινού ενεργώντας και με δόλο και έχοντας ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, δηλαδή κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο τέλεσης, αφαίρεσαν ξένα κινητά πράγματα από την κατοχή άλλου, με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα»

Πηγη:http://oloigiaolous.gr

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση