Οι “εχθροί του λαού” ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας!

Οι “εχθροί του λαού” ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας!

Screen Shot 2013-03-05 at 9.22.16 AMΤα παιδιά των μεταναστών απειλούν τη σύσταση του έθνους. Οι μετανάστες μικροπωλητές καταρρακώνουν τα φορολογικά έσοδα, πέφτουν κι από γέφυρες και σταματάνε την κυκλοφορία του ηλεκτρικού. Οι απεργοί του Μετρό υπονομεύουν την οικονομία. Οι ναυτεργάτες τον τουρισμό. Οι αγρότες ξεκοκκαλίζουν τις επιδοτήσεις. Τελικά αυτοί οι “εχθροί του λαού” είναι πάρα πολλοί. Σχεδόν όλοι δηλαδή, εκτός από κάτι “τίμιους” και “γνήσιους” έλληνες που στηρίζουν την εθνική οικονομία, σαν τον Λάτση και τον Σάλλα, αγαπημένα παιδιά του Στουρνάρα και της Χρυσής Αυγής. Να τους αφήσουν ήσυχους, όπως είπε ο Πρετεντέρης και η Τρέμη. Όποιος φτωχός γυρεύει να βρει γιατί πεινάει να πάει αλλού να ζητήσει τα ρέστα. Να κυνηγήσει τους φτωχότερους και τους μετανάστες. Άλλωστε τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής είναι μεν μόνο για έλληνες αλλά δε φτάνουν ούτε για τους πιο καθαρόαιμους. Άσε που παρά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επενδύσεις δεν γίνονται, καθώς οι επενδυτές φοβήθηκαν τους αναρχικούς, τους κατοίκους της Χαλκιδικής, τους απεργούς εργάτες, τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Αυτούς όλους που τελευταία δεν τσακώνονται αρκούντως μεταξύ τους ως όφειλαν. Ντροπή τους!

Κατά τα άλλα έπεσαν έξω τα φορολογικά έσοδα και χρειάζονται νέα μέτρα. Βέβαια, γνωρίζουν πως ο λαός δεν αντέχει άλλο και τα μέτρα θα (μας) τα πάρουν με βαριά καρδιά. Αλλά, όπως είπε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, κούτες για τους πεθαμένους από ασητεία υπάρχουν, αρκεί τα πτώματα να είναι εγκαίρως διπλωμένα. Βέβαια, τώρα με τα διπλά νοσήλεια για τους μετανάστες, θα κλείσουν και οι μαύρες τρύπες που δημιούργησαν οι ανασφάλιστοι και οι αλλοδαπές νοσοκόμες και τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Πολύ σοφά σκέφτηκαν από κοινού οι κ.κ. Λυκουρέτζος και Μιχαλολιάκος προεκτείνοντας την αρχική σύλληψη Λοβέρδου για τις υγειονομικές βόμβες της Υπατίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Στυλιανίδης από το Υπουργείο Παιδείας. Φταίνε τα περιφερειακά ΤΕΙ που κλείνουν, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί τους που απολύονται κατά 90% και οι χαραμοφάηδες σπουδαστές τους. Ειδικά οι τελευταίοι που ξεδιάντροπα σπουδάζουν στην πόλη τους και δεν μετανάστευσαν ακόμα. Δυο φορές ντροπή τους!

Για να σοβαρευτούμε τώρα, όλα αυτά είναι λίγο – πολύ γνωστά. Όμως τούτων δοθέντων, οι αντιστάσεις που ως τώρα έχουν ξεδιπλωθεί δεν είναι ακόμα επαρκείς για να ανατραπεί η μνημονιακή λαίλαπα. Ούτε και για να αποδυναμωθεί το χαρτί του ρατσισμού του Δένδια και να ανατραπεί η ασυλία των νεοναζί του Μιχαλολιάκου από το κράτος. Η μαζική γενική απεργία της 20 Φλεβάρη απαιτεί συνέχεια και κλιμάκωση, που με τη σειρά τους απαιτούν συσπείρωση στη βάση των εργασιακών χώρων, αμφισβήτηση και ξεπέρασμα των συνδικαλιστικών ηγεσιών που κάθε φορά απρόθυμα ανταποκρίνονται στην πίεση της βάσης. Την ίδια ώρα, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ανά το πανελλήνιο μπλόκαραν τα όνειρα της Χρυσής Αυγής να κυριαρχήσει στους δρόμους. Όμως ακόμα απέχουν από το σημείο να αποκόψουν τη συμμορία από τους πιο χαλαρούς οπαδούς της, κάτι που απαιτεί ευρύτατη συσπείρωση όλων των μαχόμενων τμημάτων της κοινωνίας και αντιφασιστική απεύθυνση σε κάθε γειτονιά, εργατικό χώρο, σχολείο και σχολή. Πολύ περισσότερο το κίνημα δεν έχει αντιμετωπίσει επαρκώς το ρατσισμό του συστήματος, με πιο πρόσφατες τις δυσμενείς εξελίξεις της άρσης ακόμα και των ανεπαρκών διατάξεων του νόμου για ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και την ψήφο ορισμένων επί μακρόν διαμενόντων μεταναστών στις τοπικές εκλογές. Πρόκειται για πλήρη οποσθοδρόμηση στο εθνικιστικό “δίκαιο του αίματος” που τόσο αγαπούν οι νεοναζί.

Η “στρατηγική της έντασης” που έχει επιλέξει ο Σαμαράς και ακολουθούν αδιαμαρτύρητα οι κυβερνητικοί του εταίροι ενάντια στους “παράνομους” μετανάστες, απέναντι σε όσους αντιστέκονται και στην αριστερά, δεν ανατρέπεται παρά μόνο με κατά μέτωπο σύγκρουση. Οποιαδήποτε μικρή υποχώρηση από τη μεριά μας οδηγεί σε μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεις από το σύστημα, που δεν πρόκειται να καμφθεί, παρά μόνο στριμωγμένο στη γωνία από αποφασιστικούς μαζικούς αγώνες. Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο τόσο για τους “από πάνω” όσο και για τους “από κάτω”. Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”,θα ενισχύσει με όλες της τις δυνάμεις τα κινήματα αντίστασης στα μνημόνια και τα μέτρα, τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό της κυβέρνησης και τους νεοναζί συνοδοιπόρους του συστήματος. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε ενωτικά και αποφασιστικά.

67

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση