Μηνύματα Συμπαράστασης από την Μεγάλη Βρετανία των διωκόμενων αγωνιστών στα Χανιά

Μηνύματα Συμπαράστασης από την Μεγάλη Βρετανία των διωκόμενων αγωνιστών στα Χανιά

miners-strike-picket-460Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τις διώξεις εναντίον αγωνιστών στα Χανιά.
Μαθαίνοντας τις λεπτομέρειες που αφορούν στις διώξεις αυτές, ως συνδικάτο, αισθανόμαστε φρίκη απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι σύντροφοι συνδικαλιστές και οι υποστηρικτές σας.
Το Εργατικό Κέντρο του Cardiff εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους εσάς που αγωνίζεστε για δικαιοσύνη και σεβασμό στη χώρα σας, ωστόσο διώκεστε με τόσο αισχρό τρόπο από τις αρχές.
Πάντα συμπαραστεκόμαστε σε συντρόφους, οπουδήποτε και όποτε αντιμετωπίζουν διώξεις.
Θα ήμουν ευγνώμων εάν εξασφαλίσετε ότι αυτό το μήνυμα συμπαράστασης θα γνωστοποιηθεί στους συντρόφους και φίλους σας και ελπίζω να βοηθήσει με κάποιο τρόπο να σταματήσει αυτό το κυνήγι μαγισσών και οι διώξεις που αντιμετωπίζετε.

Με εκτίμηση,
Ramon Corria,
Γραμματέας
για το
Εργατικό Κέντρο του Cardiff.

Αγαπητοί σύντροφοι,
Το τμήμα Harlech College του UCU (το πανεπιστήμιο του ΗΒ και το σωματείο των διδασκόντων του κολλεγίου) μου ζήτησε να σας στείλω ένα μήνυμα συμπαράστασης. Σας ευχόμαστε καλή τύχη στην καμπάνια σας. Ο αγώνας σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των σωματείων, η σθεναρή αντίστασή σας στην άνοδο της άκρας δεξιάς και ενάντια στη λιτότητα είναι και δικός μας αγώνας. Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη αναγκάζονται να πληρώσουν το τίμημα μιας κρίσης που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι. Ακόμα περισσότερο, ο λαός της Ελλάδας. Σε τέτοιες στιγμές η παγκόσμια συμπαράσταση είναι απαραίτητη.
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.
Αλληλεγγύη και φιλία.

Για το σωματείο των διδασκόντων (UCU) του Harlech College
Craig Lewis
(Πανεπιστήμιο Ουαλίας)

Παρακαλώ μεταφέρετε τις καλύτερες ευχές των δασκάλων του Ίσλιγκτον στο Λονδίνο, για τον αγώνα σας στα Χανιά ενάντια στις διώξεις από την κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για την κρίση που προκάλεσαν οι τραπεζίτες και οι εργοδότες. Όταν αντιστεκόμαστε προσπαθούν με την καταστολή και τις διώξεις να μας σταματήσουν.
Αλλά οι εργάτες ενωμένοι δεν πρόκειται να νικηθούν ποτέ
Με αλληλεγγύη

Κεν Μίλλερ
Γραμματέας του
Συλλόγου Δασκάλων
του Ίσλινγκτον

Αλληλεγγύη στον αγώνα σας ενάντια στις διώξεις στα Χανιά από το Νόργουϊτς και τον τοπικό Σύλλογο Δασκάλων.

Σύλλογος Δασκάλων του Νόργουϊτς
Νικ Ο’ Μπράιαν Πρόεδρος

Στέλνω αυτό το μήνυμα σε ένδειξη αλληλεγγύης εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων του Ντούντλεϋ κοντά στο Μπέρμπιχαμγια να υποστηρίξουμε τον αγώνα ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών , σοσιαλιστών και αγωνιστών. Είστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ πιο σοβαρή σε σχέση με το τι γίνεται εδώ. Είναι τμήμα ενός ευρύτερου αγώνα για να σταματήσουμε την καταστροφή των συνθηκών διαβίωσης και των δικαιωμάτων που έχουμε κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Παρακαλώ μεταβιβάστε την υποστήριξη μας σε όλους όσους αντιστέκονται σε αυτές τις επιθέσεις.
Με αλληλεγγύη

Μάρτιν Λιντς
Γραμματέας
Συλλόγου Δασκάλωνς του Ντούντλευ
Τμήμα της Εθνικής Ένωσης Δασκάλων (NUT)

Δεχτείτε το μήνυμα αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους διώκονται, στον αγώνα σας ενάντια στους κυνηγούς μαγισσών. Οι μαζικές απεργίες και η αντίσταση των συνδικάτων ενάντια στις απόπειρες της τρόικας να κάνει τους Έλληνες εργαζόμενους να πληρώσουν για την κρίση των αφεντικών, έχει εμπνεύσει εμάς στον αγώνα μας ενάντια στις περικοπές στην υγεία, την εκπαίδευση, το κράτος πρόνοιας και το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης.
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.
Παρακαλώ πείτε μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στον κοινό μας αγώνα.

Τζεφ Μπράουν
Εργατικό Κέντρο του Μάντσεστερ

Είμαι αντιπρόεδρος του τμήματος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (TUC) του Μπάρνσλεϋ. Το Μπαρνσλεϋ είναι μια πρώην πόλη ανθρακωρύχων κοντά στο Σέφιλντ στη Βόρεια Αγγλία. Ήμουν μέλος της εκτελεστικής της Εθνικού Συνδικάτου των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Κολλέγια (UCU) από το 2009 έως το 2012 και είμαι δάσκαλος/λέκτορας για 37 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012 το συνδικάτο μου στο Μπάρνσλεϋ πέρασε μια απόφαση που έψαχνε να βρει ελληνικά σωματεία εκπαιδευτικών για συνεργασία και αδελφοποίηση. Δυστυχώς κάθε μας προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής.
Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι να προσφέρουμε σε εσάς την πλήρη υποστήριξή μας. παρόλο που δεν αντιμετωπίζουμε την ίδια κλίμακα της καταστολής που εσείς αντιμετωπίζετε, αντιμετωπίζουμε παρόμοιες επιθέσεις ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε με τι είστε αντιμέτωποι. Έχουμε και εμείς ακροδεξιές ομάδες που έχουν στοχοποιήσει εκπαιδευτικούς και πολλοί από τους φοιτητές μας έχουν διωχθεί και κάποιοι έχουν φυλακιστεί για τον αγώνα τους ενάντια στις περικοπές στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.
Ως συνδικάτο έχουμε εμπνευστεί από την αποφασιστικότητα με την οποία οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιστέκονται στη λιτότητα. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο που έχετε αναγκάσει τα σωματεία σας να παλεύουν τόσο καλά. Στο Κολλέγιο του Μπαρνσλεϋ έχουμε παλέψει ενάντια στις υπεραριθμίες, τις περικοπές των μισθών, τις διώξεις από τότε που ξέσπασε η κρίση το 2008 και ξέρουμε ότι χρειάζεται ένα δυνατό συνδικάτο για να απαντήσουμε στις επιθέσεις.
Γι’ αυτό είμαστε τόσο εντυπωσιασμένοι που οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν κατορθώσει να εμποδίσουν την αξιολόγηση από το 1985 και καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούν να σπάσουν τη δύναμή σας χρησιμοποιώντας τα δικαστήρια. Σας συγχαίρουμε που οργανώνετε απεργιακή δράση ενάντια στις διώξεις.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε για σταθούμε αλληλέγγυοι σε σας σε αυτή τη χώρα. Παρακαλούμε πείτε μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στον αγώνα σας. Θα είμαστε χαρούμενοι να αποδεχτείτε την αδελφοποίηση του δικού μας σωματείου με το Σύλλογο Δασκάλων στα Χανιά.
Η πρώτη διαδήλωση που πήγα ήταν στην Πλατεία Τραφάλγκαρ το Πάσχα του 1968 ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα το 1967. Μια από τους ομιλητές ήταν η Μελίνα Μερκούρη. Από τότε παρακολουθώ τους αγώνες στην Ελλάδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Ντέιβ Γκίπσον
Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Κολλέγια (UCU) στο Μπάρνσλεϋ

πηγή:tokaravani

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση