ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

1Άμεση απαλλαγή των σ. Μαρκέτου-Κουρουνδή!

Στις 16/7 συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν τελικά σε τακτική δικάσιμο δύο γνωστοί αγωνιστές του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος και ο Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αιτία: ζήτησαν διευκρινήσεις για την αυθαιρεσία των Αρχών να απαγορέψουν το αεροπορικό ταξίδι μιας 16χρονης -νόμιμης- πολιτικής πρόσφυγα! Οι δύο αγωνιστές ανταμείφθηκαν για το ενδιαφέρον τους με κατηγορίες για… δουλεμπόριο! Οποιαδήποτε κατηγορία είναι προφανώς παράνομη και εκδικητική, μιας που κανένας νόμος, ούτε καν ρατσιστικός, δεν παραβιάστηκε από τους κατηγορουμένους! Το θράσος και η βαναυσότητα δικαστηρίων και αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και αντιστοιχούν απόλυτα στην ξετσιπωσιά και τον κυνισμό των κυβερνώντων.

Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό το περιστατικό, αφού συμπίπτει με την κατακρεούργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, την φορολόγηση των… επιδομάτων ανεργίας και τον ακρωτηριασμό της Δημόσιας Παιδείας μέσα στη Βουλή (πολυνομοσχέδιο), όπως και με τον μόνιμο περιορισμό του δικαιώματος στη διαδήλωση κατά τις ορέξεις της ΕΛ.ΑΣ. (ΦΕΚ164/15-7-2013).
Η τρομοκρατική δίωξη των συγκεκριμένων συντρόφων αποτελεί ένα καινούργιο “τόλμημα” στην κατεύθυνση που έχουν ήδη χαράξει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες και τοξικομανείς, οι επιστρατεύσεις απεργών και οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων και διαμαρτυριών κατά το δοκούν. Είναι πια σαφής η στοχοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος και της ευρύτερης Αριστεράς, κατά τα οράματα των χουντοδεξιών της συγκυβέρνησης.
Η κυβέρνηση είναι μια αντικοινωνική πολεμική μηχανή που οργανώνει χτυπήματα σε όλα τα μέτωπα: εφαρμόζει τη φυγή προς τα εμπρός γιατί ξέρει τα αδιέξοδά της! Η -ούτως ή άλλως μειοψηφική- κοινωνική συναίνεση ή ανοχή συρρικνώνεται συνεχώς και στο τέλος ο μόνος κυβερνητικός εταίρος που θα απομείνει θα είναι οι τρομοκράτες ναζί της ΧΑ. Την ίδια ώρα, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο, υψώνονται κινηματικές αντιστάσεις για τα νέα νομικά τερατουργήματα, όπως το πολυνομοσχέδιο, ή τις φασιστικές προκλήσεις, όπως στην Καλαμάτα.

Δηλώνουμε ότι οι διώξεις κατά των συντρόφων δεν θα περάσουν! Η νέα αυτή επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, ας γίνει αφορμή ενίσχυσης του αντιφασιστικού συντονισμού. Οργανώνοντας μεθοδικά, μαζικά, ενωτικά τις αντιστάσεις μας, μπορούμε να τους τσακίσουμε!

-Άμεση απαλλαγή των συντρόφων Μαρκέτου – Κουρουνδή!
-Παραδειγματική τιμωρία αστυνομικών και δικαστικών που προβαίνουν σε παράνομες και τρομοκρατικές διώξεις για λόγους πολιτικών φρονημάτων!
-Κατάργηση των ρατσιστικών νόμων -Ίσα δικαιώματα για όλους!
-Κάτω η κυβέρνηση της βίας, του ρατσισμού και της τρομοκρατίας!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Θεσσαλονίκης

78

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση