Πάτρα: θέλουν να στρώσουν τον δρόμο για την τρομοκρατία και για την Χρυσή Αυγή

Πάτρα: θέλουν να στρώσουν τον δρόμο για την τρομοκρατία και για την Χρυσή Αυγή

1Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις καταλήψεις στην Πάτρα

Θέλουν να στρώσουν τον δρόμο για την τρομοκρατία κ για την Χρυσή Αυγή

 

Τα ξημερώματα της Δεύτέρας 5 Αυγούστου (λίγες μόνο ώρες από την μαύρη επέτειο της δικτατορίας του Μεταξά) η Αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ οργανώνει ταυτόχρονη επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων του Παραρτήματος, Μαραγκοπουλείου και του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου στα ΤΕΙ. Συλλαμβάνει αγωνιστές που βρίσκονταν στον χώρο τη κατάληψης και άλλους που πήγαν να τους υπερασπιστούν. Στους πέντε από τους δέκα συλληφθέντες η αστυνομία θέλει να φορτώσει κατηγορίες – προς το παρόν άγνωστες. Παραμένουν μέχρι τώρα κλούβες των ΜΑΤ έξω από τις τρεις καταλήψεις και προσπαθούν να χτίσουν τις εισόδους του Παραρτήματος και να γκρεμίσουν τη περίφραξη του Μαραγκοπουλείου.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει τελικά μια μεγάλη τρομοκρατική οργάνωση η οποία οργανώνει την νύχτα μυστικές επιχειρήσεις: είναι η Κυβέρνηση η οποία σήμερα εξαπόλυσε μυστικά τα ΜΑΤ  για να τρομοκρατούν το κέντρο της Πάτρας. Εδώ και καιρό μεθοδευμένα η αστυνομία επιτίθεται με διάφορους τρόπους σε κόσμο της πλ. Όλγας ενώ αντίθετα προστατεύει επιμελώς τις εκδηλώσεις μίσους της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση στις καταλήψεις είναι κομμάτι του συνολικού σχεδίου της Κυβέρνησης ενάντια στην κοινωνία που αντιστέκεται συνολικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς μετά την ανακοίνωση των απολύσεων, το κλείσιμο της ΕΡΤ, του κλεισίματος νοσοκομείων έρχεται η εκ νέου επίθεση ενάντια στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους. Ειδικά η εκκένωση του ιστορικού χώρου του Παραρτήματος προαναγγέλλει ότι η Κυβέρνηση θέλει να καταστείλει συνολικά τις αντιστάσεις. Χώροι σαν το Παράρτημα εκφράζουν την αντίσταση των κινημάτων, των φοιτητικών εξεγέρσεων, τους δημοκρατικούς και εργατικούς αγώνες ενάντια στην Χούντα. Οι καταλήψεις που τόσα χρόνια υπάρχουν ως χώροι συζητήσεων και συλλογικής δράσης μπαίνουν στο στόχαστρο ενώ αυτοί που χρόνια ψηφίζουν Μνημόνια, μειώνουν συντάξεις μισθούς κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Την ίδια στιγμή οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής, οι τραμπούκοι Νεοναζί που πολλές φορές συνδράμουν στο έργο της ΕΛΑΣ κατά τις επιθέσεις σε τέτοιους κοινωνικούς χώρους αντίστασης (τελευταίο παράδειγμα η επίθεση στο «Μυρμήγκι» στην Αθήνα) μένουν στο απυρόβλητο.

 

Η Αριστερά, το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, οι φοιτητικό σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν με κοινή δράση στην πολιτική της απελπισίας και της καταστολής. Είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας η διεκδίκηση εκ νέου των καταλήψεων και των κοινωνικών Χώρων. Κάθε μαθητής που δεν έχει πια σχολείο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στον Δήμο, οφείλουν να συντονιστούν και να δώσουν μία απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης.

 

Κάτω τα χέρια από τις εργατικές κατακτήσεις, τους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις! Απελευθέρωση όλων των Συλληφθέντων !

 

Καμία ανακωχή στην Κυβέρνηση των Τραπεζιτών και της καταστολής

και των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής που την στηρίζουν!

 

69

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση