Αδρανούν οι αρχές για τα βίντεο με τις ρατσιστικές απειλές

Αδρανούν οι αρχές για τα βίντεο με τις ρατσιστικές απειλές

ΝΑΖΙΠλούσιο παρελθόν σε ρατσιστικές συμπεριφορές καταγράφεται στα βίντεο που έχει ανεβάσει στο youtube ο χρήστης «Peter Kemmos». Ο ίδιος χρήστης είχε ανεβάσει στο κανάλι του την περασμένη εβδομάδα βίντεο το οποίο εμφάνιζε τον ίδιο να επιτίθεται σε μετανάστες μικροπωλητές στην παραλία στο Αλεποχώρι.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, χάρη προφανώς στην παρέμβαση λουόμενων γυναικών και την ψυχραιμία των μεταναστών, η επίθεση έληξε χωρίς αίμα. Είχε προλάβει να ακουμπήσει τον λαιμό του μετανάστη με απροσδιόριστο αιχμηρό αντικείμενο ενώ βρισκόταν σε ρατσιστικό παροξυσμό: «Θες να σε χαρακώσω; Θες να σου κόψω τον λαιμό; […] Και πρόσεξε, αγοράκι μου, σε κάνα δυο χρονάκια θα σφαχτείτε όλοι εσείς οι μουσουλμάνοι εδώ πέρα. […] Θες να αρχίσω τώρα από σένανε;» 

Τα όσα καταγράφονται στο βίντεο αποτελούν αυτεπάγγελτα αδικήματα, παρόλα αυτά μέχρι σήμερα οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κινήσει καμία διαδικασία.

Όπως γράφει ο Δημήτρης Αγγελίδης στην Εφ.Συν. η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση μόνο όταν συμβεί το κακό. Την ίδια ώρα όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, οι Έλληνες ρατσιστές αφήνουν καθημερινά τα ίχνη τους στο ίντερνετ με απειλές κατά της ζωής, που δεν δέχονται καμία παρερμηνεία.

Στις 19 Ιουνίου του 2009 ο Kemmos είχε ανεβάσει στο youtube βίντεο όπου κραδαίνοντας μαχαίρι στο αριστερό χέρι, με το εθνόσημο του σταυρού στο στήθος, στρατιωτικό μπερέ, την ταυτότητά του στην τσέπη της μπλούζας, σιγοντάρει το «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες», αλλάζοντας τους στίχους: «Τούτο το χώμα είναι δικό τους και θα γίνει δικό μας».

Στην συνέχεια δηλώνει απειλητικά τα εξής: «Ολοι μαζί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών να διαδηλώσουμε ενάντια στον λαθρομετανάστη φασιστή, πρέπει να ξαναπάρουμε τις πλατείες πίσω, πρέπει η ελληνική μειονότητα να αποκτήσει τα δικαιώματά της, όλοι μαζί, με όπλα στους ώμους, […], να ιδρύσουμε τις νέες διαρκείας ελληνικές πολιτοφυλακές […]». Τελειώνει χαιρετώντας ναζιστικά με το δεξί και σηκώνοντας το μαχαίρι.

Ο Kemmos εμφανίζεται επίσης σε βίντεο από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος στις 19 Οκτωβρίου 2011. Υπάρχουν και άλλα βίντεο του ιδίου με ρατσιστικό λόγο και απειλές, ενώ σε τουλάχιστον δύο βίντεο ακόμη προβαίνει σε μίμηση του Χίτλερ.

Ο πρωταγωνιστής ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί σάτιρας. Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα «σε άλλες περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν δείξει ανάλογη αίσθηση του χιούμορ και έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά απειλές, που κινούνταν μάλιστα στα όρια της κριτικής και δεν συνοδεύονταν από αντίστοιχες πράξεις. Βέβαια, σ’ εκείνες τις περιπτώσεις οι απειλές δεν αφορούσαν μετανάστες…»

ΠΗΓΗ: tvxs.g

76

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση