Βενέδικτος: Ο Θεός μου είπε να παραιτηθώ

Βενέδικτος: Ο Θεός μου είπε να παραιτηθώ

pope«Μού το είπε ο Θεός. Ήταν μια εμπειρία μυστικιστικού χαρακτήρα, κατά την οποία ο Κύριος γέννησε μέσα στην καρδιά μου την θέληση να μείνω μόνος μαζί του», υποστήριξε ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος στην διαδικτυακή πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων zenit.org αναφορικά με την παραίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

…α! έτσι εξηγείται γιατί εμείς νομίζαμε ότι έφταιγαν τα σκάνδαλα παιδεραστίας που σάρωναν και σαρώνουν την Ρωμαιοκαθολική εκκλήσια και τα οποία ο παναθλιότατος λόγω θέσης είχε φροντίσει να κουκουλώσει προκειμένου να μην φτάσουν ποτέ στη δικαιοσύνη…

Το «Ροντβάϊλερ του Θεού» τηρούσε σιγή ιχθύος για το θέμα και μόνο την Κυριακή των Βαΐων του 2010 μίλησε στους πιστούς στην βασιλική του Αγίου Πέτρου δηλώνοντας ότι «τα ασήμαντα κουτσομπολιά του Τύπου» δε τον τρομάζουν, ενώ την ίδια χρονιά είχε στείλει επιστολές συγνώμης σε Ιρλανδούς που είχαν πέσει θύματα παιδεραστίας από καθολικούς ιερείς

Φυσικά ποτέ δεν εξήγησε γιατί έστειλε τις επιστολές συγνώμης αν, όντως επρόκειτο για «ασήμαντα κουτσομπολιά του τύπου» όπως νωρίτερα είχε δηλώσει.
Συνήθως «συγνώμη» ζητάνε αυτοί που έχουν σφάλει και που συνειδητοποιούν το σφάλμα τους.  Βέβαια εδώ μιλάμε για υποθέσεις παιδεραστίες και όχι για ένα απλό και ασήμαντο σφάλμα.

‘Ενα ακόμη σκάνδαλο που ταρακούνησε το Βατικανό ήταν η διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων του ποντίφικα από τον οικονόμο του Πάολο Γκαμπριέλε.
Η υπόθεση θρησκευτικής κατασκοπείας ωστόσο, όπως όλοι θυμούνται πήρε απρόσμενη τροπή με τον Πάπα να δίνει χάρη στον καταδικασθέντα οικονόμο αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τη στάση του…κάποιοι μάλιστα τότε είχαν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι ο ίδιος ο ποντίφικας είχε ανάμειξη στο σκάνδαλο γι’ αυτό και βιάστηκε να το κουκουλώσε και αυτό.

Απαρατήρητο φυσικά δε θα μπορούσε να περάσει και το σκάνδαλο της άρσης του αφορισμού του καρδιναλίου Πίου ΙΒ που στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεργάστηκε με τους Ναζί και αρνήθηκε την ύπαρξη Ολοκαυτώματος, ενώ ουκ ολίγες φορές καταφέρθηκε εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων και κατά των αμβλώσεων, ενώ εξόρισε στην κόλαση τη χρήση προφυλακτικών, αγνοώντας ότι τα ποσοστά του AIDS στην Αφρική χτυπούσαν κόκκινο.

Και φυσικά η ισλαμοφοβία του την οποία φρόντιζε να διακηρύττει συχνά πυκνά με αποκορύφωμα τη δήλωση που είχε κάνει το 2006 όταν χρησιμοποίησε τη φράση του βυζαντινού Αυτοκράτορα Εμμανουήλ Β Παλαιολόγου ότι «ο Μωάμεθ έφερε μόνο κακό στον κόσμο», ενώ προκάλεσε και την οργή των προτεσταντών με ένα έγγραφο που υποβίβαζε την Εκκλησία τους σε απλές Εκκλησιαστικές κοινότητες.

Δυστυχώς για σένα παναθλιότατε κάποιοι έχουν μνήμη (!)

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση