Διεθνής συμπαράσταση στη δίκη της ντροπής

Διεθνής συμπαράσταση στη δίκη της ντροπής

Screen Shot 2013-08-30 at 11.33.29 AMΤρεις κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοούμενοι τάσσονται στο πλευρό του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής

Οτι θα φτάσει να εκδικάσει η Ελληνική Δικαιοσύνη υπόθεση έπειτα από καταγγελία ναζιστών δεν το περίμενε όχι μόνο ολόκληρη η Ευρώπη αλλά και κάθε πολιτισμένος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα της Αντίστασης στη χιτλερική εισβολή ντροπιάζεται στα μάτια όλων των πολιτών της 72 χρόνια μετά, καλώντας στο εδώλιο ακαδημαϊκούς και αντιφασίστες ύστερα από καταγγελίες υπόδικων ρατσιστών και βουλευτών του μορφώματος της Χ.Α.

Τρία κορυφαία ονόματα της ευρωπαϊκής διανόησης, ο Aλέν Mπαντιού, ο Tζόρτζιο Aγκάμπεν και ο Eτιέν Mπαλιμπάρ, είναι μεταξύ των εκατοντάδων διανοουμένων, συνδικαλιστών και πολιτικών της Αριστεράς που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην παραπομπή σε δίκη του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kωνσταντίνου Mουτζούρη, ύστερα από μήνυση στελεχών της Xρυσής Aυγής τον Mάιο του 2009 για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη κοινής ειρήνης».

Α.Ψ.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Υφέρπουσα συνενοχή

Αγαπητέ φίλε, Σάββα, είμαι ενήμερος για τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες ένα είδος υφέρπουσας συνενοχής μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να σου κλείσει το στόμα, για να μην πούμε κάτι χειρότερο.

Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε ευρωπαϊκό εργαστήριο των κατασταλτικών μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον κατά τη δεκαετία του τριάντα, και στη δική σας χώρα ευρέως κατά τα χρόνια των συνταγματαρχών. Εκφράζω την ευχή για μια μεγάλη υπερ-εθνική κινητοποίηση που θα καταστήσει, με την ευκαιρία αυτή, ευρύτερα γνωστό, πρώτον την εκτίμηση και τον θαυμασμό που τρέφουμε για σένα, και δεύτερον, πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε η κριτική του νεο-ναζισμού και της πολιτικής αδυναμίας των Αρχών, για να μην πω κάτι χειρότερο, απέναντι σε αυτό το ολέθριο ρεύμα να μετατραπεί, ενάντια σε κάθε λογική, σε αδίκημα που θα τιμωρείται από τα δικαστήρια. Σ’ ό,τι με αφορά, δηλώνω πως αν πρέπει να υποδείξουμε ενόχους βαθιάς πολιτικής αχρειότητας, θα πρέπει να τους αναζητήσουμε στην πλευρά της Χρυσής Αυγής και πως αν πρέπει να συγχαρούμε ανθρώπους για τη διορατικότητα και το θάρρος τους, προς τη δική σου την πλευρά θα πρέπει να στραφούμε.

Πιστά δικός σου,

Alain Badiou

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση