Στοκχόλμη: Συγκέντρωση ενάντια στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό (ΦΩΤΟ)

Στοκχόλμη: Συγκέντρωση ενάντια στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό (ΦΩΤΟ)

stokxolmh-1Συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή διοργάνωσε σήμερα Κυριακή η ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης, όπου συμμετείχαν δεκάδες Έλληνες μετανάστες και φοιτητές, αλλά και Σουηδοί.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Στοκχόλμης, Σοφοκλής Καραγιάννης, επισήμανε ότι οι Έλληνες μετανάστες πρέπει να δράσουν ενάντια στη Χρυσή Αυγή, στον φασισμό και το σύστημα, τον καπιταλισμό που τον γεννάει. Ενάντια στους φασίστες που είναι όργανα του κεφαλαίου, συστημικοί και κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες και σε όλους όσους τους αμφισβητούν.

Καταδικάστηκε για άλλη μια φορά η δράση της Χρυσής Αυγής με τα τελευταία γεγονότα, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις επιθέσεις και τραυματισμούς στελεχών και μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας, Κομνηνός Χαϊδευτός. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις παραδόσεις του αντιφασιστικού κινήματος των Ελλήνων μεταναστών και κατήγγειλε τη θεωρία των δύο άκρων που συντηρεί το σύστημα. Δεν μπορεί να εξισώνονται οι εγκληματικές μαφιόζικες μέθοδοι της Χρυσής Αυγής και των φασιστών με το ταξικό κίνημα και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Μετά τις ομιλίες, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το αντιφασιστικό μνημείο La Mano, μνημείο των αντιφασιστών κομμουνιστών στον εμφύλιο πόλεμο της Ισπανίας.

Εκεί, η ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο, για τον Παύλο Φύσσα και γενικά τους αντιφασίστες που έπεσαν στις μάχες ενάντια στο φασισμό.

Πηγη:902.gr

92

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση