Thomas Mundy Peterson: ο πρώτος Αφροαμερικανός που έβαλε υποψηφιότητα

Thomas Mundy Peterson: ο πρώτος Αφροαμερικανός που έβαλε υποψηφιότητα

4Στις 30 Μαρτίου 1870 πραγματοποιείται ρύθμιση στο σύνταγμα των Η.Π.Α. σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση της χώρας ή τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον πολίτη να ψηφίσει κρίνοντας τον από την καταγωγή, ή το χρώμα του, ή από το αν κάποτε ήταν σκλάβος.

Την επόμενη μέρα, ο Thomas Mundy Peterson έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που έβαλε υποψηφιότητα σε ένα κράτος όπου οι Αφρικάνοι υπήκοοι του ψήφιζαν για πρώτη φορά. Συμμετείχε στις τοπικές εκλογές του New Jersey, και διατηρούσε ο ίδιος πολιτικό γραφείο. Το σχολείο στο οποίο αρχικά δούλευε ώς σχολικός φύλακας, αργότερα πήρε το όνομα του. Η ιστορία του Thomas είναι μία από τις πολλές που συνέβησαν στα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην Αμερική και οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί.

Είναι αξιοσημείωτο ότι την περίοδο 1865-1880 εκλέχθηκαν στις δημοτικές εκλογές περισσότεροι Αφρικανοί από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην ιστορία των Η.Π.Α. Αυτοί οι υποψήφιοι και τα σώματα που συγκρότησαν ανέδειξαν προγράμματα όπως δημόσια εκπαίδευση για όλους.

Στο σύνδεσμό εδώ θα βρείτε βιβλιογραφία για την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο στις Η.Π.Α. http://zinnedproject.org/tag/reconstruction-4/

Φωτογραφία: Ο Thomas Mundy Peterson φορώντας το μετάλλιο που του απένειμαν οι κάτοικοι της περιοχής του New Jersey στην οποία δραστηριοποιούνταν.

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση