Ισπανία: Εκκένωση της κατάληψης Corrala Utopía στην Σεβίλλη

Ισπανία: Εκκένωση της κατάληψης Corrala Utopía στην Σεβίλλη

10007433_709890039032942_2359125998751129924_nΣήμερα το πρωί η αστυνομία της πόλης προχώρησε  στην εκκένωση του εδώ και δύο χρόνια κατελημένου κτηρίου της οδού Juventudes Musicales γνωστού και ως Corrala Utopía.  Μία δωδεκάδα οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και διάφορα ασθενοφόρα κύκλωσαν το κτήριο, ιδιοκτησία της Ibercaja με σκοπό να εκδιώξουν τις 30 οικογένειες που έμεναν εκεί.

25 άτομα βρισκόταν στο κτήριο την στιγμή της εκκένωσης και εξ αυτών υπήρξε μία σύλληψη για αντίσταση κατά της αρχής, αφού οι διαμένοντες, άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους από κατασχέσεις απο τράπεζες , ή από το κράτοςεπέλεξαν να μην αντισταθούν δυναμικά.

Στο σημείο της εκκένωσης έσπευσαν πολλοί αλληλέγγυοι οι οποίοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κίνηση στους δρόμους προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη που είχε πραγματοποιηθεί , αλλα καταδιώχθηκαν από τους μπάτσους.

Η εκκένωση του κτηρίου  ήταν προδιαγεγραμμένη από τον περασμένο Φλεβάρη και καθηστερούσε λόγο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τράπεζας και των καταληψιών ώστε να βρεθεί μια  αποδεκτή λύση, όπως η μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε δημοτικά κτήρια που όμως είναι για λίγο καιρό και δεν εξασφαλίζει μόνιμα τις ανάγκες τους.

Παρόλη την εκκένωση οι για δεύτερη φορά άστεγοι κάτοικοι προσανατολίζονται για νέα κατάληψη κτηρίου.

φωτογραφία απο την αυθόρμητη διαδήλωση που ακολούθησε την εκκένωση της κατάληψης

πηγή:athens.indymedia.org

 

69

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση