Ποτάμι: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…

Ποτάμι: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…

Screen Shot 2014-05-24 at 2.24.39 PMΧτες ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη του στο enikos.gr μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει η Frontex, αλλά από την άλλη πρέπει να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που μένουν στην Ελλάδα.

Είναι φανερό ότι το “Ποτάμι” κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω γι’αυτό κι εμείς θέλουμε να του θυμίσουμε μερικά πράγματα.

Ποιος είναι αυτός που ευθύνεται με τις ιμπεριαλιστικές του επεμβάσεις για την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στις χώρες τους;

Ποιος είναι αυτός που προκάλεσε στις χώρες αυτές την φτώχεια και την ανέχεια;

Ποιοι αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να φύγουν από τον τόπο τους;

Νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα κι επίσης ξέρουμε αυτό που λέει και το σύνθημα: “Frontex σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι”.

Και μην μας κάνει εντύπωση που το “Ποτάμι” ζητάει ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Οι κυβερνήσεις των ευρωπαικών χωρών έχουν αντιληφθεί την αδιέξοδη πολιτική τους που αφορά στα παιδιά που ξέρουν μία μόνο γλώσσα και δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα. Δεν θα θεωρήσουμε, λοιπόν, το αυτονόητο προοδευτική άποψη. Είναι πολύ λίγο πια.

Εμείς θα παλέψουμε όλοι μαζί για αυτά που θεωρούμε εμείς αυτονόητα:

– Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

– Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

γιατί οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέλφια και όταν περιορίζονται τα δικαιώματα του ενός, περιορίζονται και τα δικαιώματα του άλλου.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση