Ανέστειλε την απόφαση για επαναπρόσληψη των καθαριστριών ο Άρειος Πάγος

Ανέστειλε την απόφαση για επαναπρόσληψη των καθαριστριών ο Άρειος Πάγος

katharistries-ypoikΟι καθαρίστριες συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών και μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, ζητώντας από το υπουργείο να την εφαρμόσει, επαναπροσλαμβάνοντάς τες.

Δεκτό έκανε ο Άρειος Πάγος το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την εκδίκαση της οποίας τον Σεπτέμβριο θα κλείσει αμετάκλητα το θέμα.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης την Τρίτη, οι δικηγόροι του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο και πως οι απολύσεις των καθαριστριών, έγιναν για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Οι δικηγόροι των καθαριστριών από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Χαρακτήρισαν επίσης απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.

NAFTEMPORIKI.GR

Μετά την αποδοχή του αιτήματος του ΥΠΟΙΚ από τον Άρειο Πάγο, ο δικηγόρος των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος σημείωσε ως η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κάτι, όπως είπε, που θα κριθεί τον Σεπτέμβριο. Πρόσθεσε όμως πως ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστη απόφαση. «Δυστυχώς πλέον αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων στη ζωή, όχι απλώς στην εργασία, και αυτό ίσως να αποτελεί ένα ορόσημο για τους μετέπειτα αγώνες τους» συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών ξεσπάνε σε κλάματα μετά την αρνητική απόφαση του Άρειου Πάγου για την επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών και μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, ζητώντας από το υπουργείο να την εφαρμόσει, επαναπροσλαμβάνοντάς τες.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αρείου Πάγου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση