Ισπανία : Χιλιάδες αντιφασίστες στους δρόμους ενώ οι μπάτσοι προστάτευαν τους νεοναζί

Ισπανία : Χιλιάδες αντιφασίστες στους δρόμους ενώ οι μπάτσοι προστάτευαν τους νεοναζί

madrid1Ενώ το κράτος οι τοπικοί δήμοι και η αστυνομία συνεχώς καταστρέφουν τοπικά αντι-καπιταλιστικά κοινωνικά κέντρα στην Ισπανία, οι ναζί είναι ελεύθεροι να διαμαρτύρονται υπό μαζική αστυνομική προστασία. Αυτή η αντίθεση της αντιμετώπισης δεν χρειάζεται πρόσθετες εξηγήσεις για το τι είναι ο ρόλος της αστυνομίας. Οι ναζί κατέλαβαν ένα κτίριο στο Tetuán με στόχο να μετατρέψει τη γειτονιά και πάλι σε ρατσιστική, παρά την σαφή απόρριψη των ναζί από την τοπική κοινότητα. Οι ναζί έκαναν κατάληψη στο κτίριο της οργάνωσης νέων κομμουνιστών, UJCE.

Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται με συνθήματα “Έξω οι ναζί από τους δρόμους μας”, “Όχι φασίστες στη γειτονιά μας”, “η Μαδρίτη θα γίνει ο τάφος του φασισμού». Η αστυνομία, πάντα εχθρική προς τους διαδηλωτές, όπως αναμενόταν, δεν τους επέτρεψε να κυνηγήσουν τους ναζί μακριά από την κοινότητα, ωστόσο, οι αντιφασίστες υποσχέθηκαν ότι δεν θα αρκεστούν μόνον σε αυτές τις κινήσεις.

Γιατί η αστυνομία προστατεύει τους ναζί; Οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή λένε ότι οι ναζί κατέλαβα τον χώρο εκεί, έτσι ώστε το βράδυ να πηγαίνουν για κυνήγι μεταναστών εργατών. «Ψάχνουν για τους ανθρώπους που μοιάζουν ξένοι, τους επιτίθενται και τους χτυπούνε», όπως ανάφερε ένας κάτοικος που ζει στην γειτονιά στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτό δεν είναι το πρώτο κτίριο το οποίο κατέλαβαν Ναζί στην Ισπανία, έχουν ήδη άλλα δύο κέντρα, ένα στην Μαδρίτη και άλλη μία στο Καστεγιόν, από όπου οργανώνουν ρατσιστικές ενέργειες κατά των μεταναστών, υπερασπιζόμενοι τις ενέργειες τους σαν προώθηση της «πατριωτικής προπαγάνδας». Ακριβώς όπως στην περίπτωση των νεο-ναζιστών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, η αστυνομία τους προσφέρει προστασία, ενώ το κράτος τους επιτρέπει να αναπτύσσονται επωφελούμενοι από την τραγική κατάσταση των ανθρώπων τη φτώχεια που προκλήθηκε από τις άρχουσες τάξεις. Η κατάσταση τώρα επιτρέπει στους ναζί να χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία για να προωθήσουν τον εαυτό τους, όπως ακριβώς και η νεο-ναζιστική Χρυσή Αυγή έκανε στην Ελλάδα. Οι ναζιστές αντιγράφουν επίσης τον τρόπο δράσης των ναζί από Casa Pound στην Ιταλία.

Το τελευταίο κτίριο κοινωνικής και αντικαπιταλιστικής δράσης στην Μαδρίτη, η La Traba ανατινάχθηκε πριν από 10 μέρες από την αστυνομία μετά από 7 χρόνια ανελλιπούς δράσης.

Μετάφραση από ormantifa.wordpress.com

Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες : revolution-news.com

madrid2

madrid3

Κάτοικος της Μαδρίτης χειροκροτεί τους αντιφασίστες

madrid4

Νεοναζί χαιρετούν “αρχαιοελληνικά” κάτω από την προστασία των μπάτσων

madrid5

Οι μπάτσοι σταμάτησαν την πορεία πριν φτάσει στο κατειλημμένο από τους νεοναζί κτήριο

madrid6

madrid7

madrid9

Αυτοί είναι οι νεοναζί που προστατεύουν οι μπάτσοι, ενώ μόλις πριν 10 μέρες ανατίναξαν (οι μπάτσοι)  μια αντιφασιστική κατάληψη

πηγή:mpalothia.com

131

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση