Επίθεση φασιστών σε σπίτι μέλους της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” στη Νίκαια. Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Επίθεση φασιστών σε σπίτι μέλους της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” στη Νίκαια. Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

kar_n_kΧτες Κυριακή 3 Νοέμβρη μόλις τελείωσε απογευματινή αφισοκόλληση στον Κορυδαλλό από μέλη της Κίνησης “Απελάστε τον Ρατσισμό» Νίκαιας – Κορυδαλλού και της δημοτικής κίνησης “Κόντρα στο Ρεύμα” για σημερινή αντιφασιστική εκδήλωση, περνώντας από το πατρικό του ο Μάριος Αυγουστάτος, μέλος της τοπικής Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, είδε ότι είχε πάρει φωτιά ο κάδος ανακύκλωσης που βρίσκεται ακριβώς απ’ έξω. Στο σπίτι μένει η ηλικιωμένη μητέρα του Μάριου που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα υγείας. Από μαρτυρίες της μητέρας του και γειτόνων, μάθαμε πως μια συμμορία νεοναζί λίγο πριν είχε χτυπήσει με μανία τα παράθυρα -το σπίτι είναι ισόγειο- φωνάζοντας “γαμ… συριζαίοι θα πεθάνετε”. Αμέσως μετά, ακολούθησαν 2 δυνατές εκρήξεις στον κάδο, ο οποίος πήρε φωτιά αμέσως – μάλλον από γκαζάκια. Οι επιδρομείς τράπηκαν αμέσως μετά σε φυγή.

Η πυροσβεστική έφτασε εγκαίρως και έσβησε τη φωτιά, ενώ ακολούθως εμφανίστηκαν μηχανές της ομάδας Δίας και 2 περιπολικά που εξαπέλυσαν «κυνηγητό» στα γύρω στενά που είχε ως αποτέλεσμα είχαν τη σύλληψη ενός μετανάστη… Αξιοσημείωτο είναι πως κανείς αστυνομικός δεν μπήκε στον κόπο να πάρει καταθέσεις από τους αυτόπτες μάτρυρες. Στην ίδια γειτονιά είχαμε κι άλλα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, με γράψιμο προκλητικών φασιστικών συνθημάτων σε εισόδους πολυκατοικιών, που έσβηναν αμέσως οι γείτονες.

Όπως είναι ηλίου φαεινότερο, κάποιους ενοχλεί η αντιφασιστική μας δράση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό δέχεται επίθεση από φασίστες. Τον Απρίλιο του 2013 συνεργείο αφισοκόλλησης της ΚΑΡ είχε δεχτεί επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής αφισοκόλλησης με 2 ελαφρά τραυματίες, ενώ μέλη μας – ανάμεσά τους και ο Μάριος – έχουν δεχτεί κατ’ επανάληψη απειλές από τοπικούς Χρυσαυγίτες. Την ώρα που στελέχη της επιχειρησιακής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και του τοπικού τάγματος εφόδου είναι προφυλακισμένα και επίκειται η έναρξη της δίκης της δολοφονικής φασιστικής οργάνωσης, τα τάγματα εφόδου συνεχίζουν να επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς. Να γνωρίζουν πως δεν μας φοβίζουν, αντίθετα απομονώνονται ακόμα περισσότερο και αποκαλύπτουν στα μάτια ολοένα και περισσότερων απλών ανθρώπων το ποιον των φασιστικών συμμοριών!

Καλούμε κάθε τοπική συλλογικότητα να καταδικάσει την επίθεση και τον κόσμο της περιοχής να δώσει το παρών στα επόμενα τοπικά και κεντρικά γεγονότα του αντιφασιστικού κινήματος:
Στη σημερινή αντιφασιστική εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” στον πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 245), στις 7 μ.μ., ενόψει της Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης, μαζί με συλλογικότητες της περιοχής όπως η Κίνηση Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα», το «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά», την «Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό» και το «Antinazi Zone – YRE».
Το Σάββατο 8/11 στην αντιφασιστική συναυλία στο γήπεδο του Sporting με αφορμή την επέτειο “της νύχτας των κρυστάλλων”.
• Επίσης στις αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις:
Τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη, στις 9 π.μ. στο Ε τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) για την καταδίκη 32 νεοναζί «Αυτόνομων Εθνικιστών» για την επίθεση σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου.
Την Τετάρτη 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Δ μονομελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων) για την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», μετά από συκοφαντική μήνυση ακροδεξιού.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Νίκαιας – Κορυδαλλού

301

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση