Κέντρο στέγασης για LGBT άτομα στα Τίρανα

Κέντρο στέγασης για LGBT άτομα στα Τίρανα

Albania-450x306.jpg.pagespeed.ce_.fSjWW6_9MAauvlayyD2HΤο πρώτο οικιστικό κέντρο στα Βαλκάνια και το πρώτο στην Ανατολική Ευρώπη για άστεγους (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διεμφυλικοί), οι οποίοι έχουν υποστεί βία λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους ή που ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας άνοιξε τις πύλες του στα Τίρανα.

Το κέντρο αυτό θα προσφέρει προσωρινή στέγαση (έως 6 μήνες) και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης.

Στα εγκαίνια του κέντρου το “παρών” έδωσε και ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Νεολαίας Εριον Βελιάι, ο Βρετανός Πρέσβης Νικόλαος Κάνον, ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ Henry V. Jardine και ο διευθυντής του προγράμματος της USAID στην Αλβανία.

πηγή:avmag.gr

188