Πέθανε ο θρύλος της ροκ, Τζο Κόκερ

Πέθανε ο θρύλος της ροκ, Τζο Κόκερ

joe-cockerΟ Άγγλος τραγουδιστής,συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός Τζο Κόκερ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα και πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Tην ανακοίνωση έκανε ο μάνατζέρ του Μπάρι Μάρσαλ ο οποίος πρόσθεσε πως πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια στον χώρο της μουσικής και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Τζον Ρόμπερτ Κόκερ, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό του, γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Αγγλίας στις 20 Μαΐου 1944 και υπηρέτησε εδώ και δεκαετίες με πάθος τα μπλουζ, τη ροκ μουσική αλλά και τη φολκ και την ποπ.

Αρχικά εργάστηκε ως υδραυλικός, μέχρι που ανακαλύφθηκε ξαφνικά στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Γούντστοκ για την ερμηνεία του στο τραγούδι «With a Little Help From My Friends» των Μπιτλς. Υπέγραψε περισσότερα από 40 άλμπουμ, ενώ είχε πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων του σε όλο τον κόσμο έχοντας δημιουργήσει απίθανες και αγαπημένες επιτυχίες.

Joe Cocker and Jennifer Warnes

Ο Τζο Κόκερ με την Τζένιφερ Γουόρνς

Ο δημοφιλής τραγουδιστής το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι «Up Where We Belong», ένα ντουέτο με την Τζένιφερ Γουόρνς, το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στη μουσική, ενώ τιμήθηκε και  με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Μερικές από τις επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια «You are So Beautiful», «With a Little Help from my Friends», και «Unchain My Heart».

– See more at: http://left.gr/news/pethane-o-thrylos-tis-rok-tzo-koker#sthash.xvxYrk45.dpuf

 

313

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση