Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Screenshot_40Περίπου 300 μετανάστες χάθηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου τις τελευταίες μέρες, στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στις ιταλικές ακτές, εκτιμά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων που έφτασαν σήμερα στη Λαμπεντούζα, τρία φουσκωτά, που μετέφεραν περίπου 100 πρόσφυγες έκαστο, αναχώρησαν σχεδόν ταυτόχρονα από τη Λιβύη μαζί με ένα τέταρτο στο οποίο επέβαιναν 105 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από την ιταλική ακτοφυλακή.

Το ταξίδι έγινε κάτω από πάρα πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με σφοδρή θαλασσοταραχή και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στο μηδέν, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από υποθερμία 29 μετανάστες (που είχαν προηγουμένως διασωθεί) στις 18 ώρες που χρειάστηκαν τα σκάφη της ακτοφυλακής να τους μεταφέρουν στη Λαμπεντούζα.

Αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας πετούν από χθες (Τρίτη) πάνω από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία σημειώθηκε το ναυάγιο, αλλά, όπως υπογραμμίζουν τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη, δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν διασωθέντες.

πηγή:efsyn.gr

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση