Αναίρεση κατά της δικαστικής απόφασης που αθώωνε τους μπάτσους για τον θάνατο το Ν.Σακελλίωνα. Μια δικαστική πρωτοβουλία με σημασία

Αναίρεση κατά της δικαστικής απόφασης που αθώωνε τους μπάτσους για τον θάνατο το Ν.Σακελλίωνα. Μια δικαστική πρωτοβουλία με σημασία

Screenshot_51Μας λέει ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία απαλλάχθηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του νεαρού 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάη του 2008.

Το σκεπτικό του αντιεισαγγελέα είναι ότι η δικαστική απόφαση που αθώωνε τους ειδικούς φρουρούς – – Γιώργος Πανέλας, Χαράλαμπος Βαϊτσούδης, Χαράλαμπος Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη- πάσχει από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και έχει ασάφειες.

Είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές σ’ αυτή την υπόθεση με χαρακτηριστική την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε: «Ένα από τα πλέον αποτρόπαια περιστατικά αστυνομικής βίας και ταυτόχρονης συγκάλυψής της «δικαιώθηκε» ξανά χθες στις δικαστικές αίθουσες», και η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οδός Αναξαγόρα, 11 Μαΐου 2008, ένας νεαρός 24 ετών «ακινητοποιείται» στα χέρια 4 ειδικών φρουρών. Δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα, πεσμένος στα γόνατα κι ενώ ο ένας του έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα οι άλλοι δύο τον χτυπούν στο κεφάλι. Μαζί τους και μια γυναίκα αστυνομικός, λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Νίκος Σακελλίων πέφτει σε κώμα στα χέρια των αστυνομικών, ενώ το βίντεο του μάρτυρα δείχνει τους αστυνομικούς να τον εγκαταλείπουν αφού βγάζουν τελικά τις χειροπέδες» γράφει μεταξύ άλλων ένα συγκλονιστικό δημοσίευμα της Αντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: «Την πιο νοσηρή φαντασία ξεπερνά η κτηνωδία τεσσάρων ειδικών φρουρών. Χτύπησαν 24χρονο μέχρι θανάτου και σύλησαν τη σορό του» …

Από δω και πέρα αναμένουμε να δούμε αν η αίτηση του αντιεισαγγελέα θα γίνει δεκτή ώστε να ξαναδικαστεί στο Εφετείο η αθωωτική για τους μπάτσους απόφαση.

Τώρα πώς και μετά τόσα χρόνια από την τηλεσίδικη απόφαση που αθώωνε τους μπάτσους ο αντιεισαγγελέας σκέφτηκε να ζητήσει αναίρεση της δίκης είναι κάτι συζητήσιμο, αλλά πάντος θετικό. Αν ειδικά η αίτηση αναίρεσης γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου και η υπόθεση ξαναδικαστεί στις δικαστικές αίθουσες τότε θα μπορεί να μιλάμε ότι ίσως κάτι αλλάζει στην αστική δικαιοσύνη (πάντα φυσικά στα «επιτρεπτά» απ’ το σύστημα πλαίσια).

Βαθύ κόκκινο, μέσω lefterianews.wordpress.com

263

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση