Εκλογές Σεπτέμβρη 2015 – Debate: Χωρίς Μιχαλολιάκο

Εκλογές Σεπτέμβρη 2015 – Debate: Χωρίς Μιχαλολιάκο

Screen Shot 2015-09-01 at 10.48.01 PMΗ πρώτη τηλεμαχία ήταν να διεξαχθεί με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 10 Σεπτεμβρίου αλλά λόγω του ότι η κυρία Φώφη Γεννηματά μιλάει την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν ημερομηνία για την πραγματοποίησή του.

Η δεύτερη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται ντιμπέιτ από τις πρόωρες εκλογές του 2009, όταν είχαν διασταυρώσει τα πυρά τους ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εκτός του ντιμπέιτ θα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε η τηλεμαχία μεταξύ όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων – πλην Χρυσής Αυγής – να γίνει εναλλακτικά στις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, κάτι που μένει να συμφωνηθεί ή όχι, από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το ΚΚΕ αναφέρει:«Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα εξέφρασε τη διαφωνία της για την απουσία συζήτησης για το θέμα, στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής, τάχθηκε κατά της τηλεμαχίας Τσίπρα – Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας αποκλεισμό των υπολοίπων κομμάτων, ενώ κατέθεσε πρόταση για θεματικές τηλεμαχίες.

Πηγές:http://www.tovima.gr, http://www.madata.gr

 

358

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση