Έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες από τους παίκτες της Εθνικής Γερμανίας

Έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες από τους παίκτες της Εθνικής Γερμανίας

«Κατά της βίας και της ξενοφοβίας» αναγράφεται στα πλακάτ που κρατούν ο Σβαϊνστάιγκερ, ο Ζερόμ Μπόατενγκ, ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο Μεσούτ Εζίλ και Τόνι Κρόος, στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (www.dfb.de).

«Ανησυχούμε, προφανώς, από την κατάσταση αυτή κι είναι σημαντικό να δώσουμε το παράδειγμα εμείς» υπογράμμισε ο τιμ μάνατζερ της «νατσιονάλμαντσαφτ», Όλιβερ Μπίρχοφ.

Σύμφωνα με τον Κρόος, η ομάδα αισθάνεται πως «έχει καθήκον να κάνει κάτι ενάντια στη βία και την ξενοφοβία». Όπως τόνισε ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης «πιστεύω ότι η Γερμανία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, πρέπει να παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες».

Την άποψή του ενστερνίστηκε ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Τόμας Μίλερ. «Πρωταρχικό καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» είπε ο άσος της Μπάγερν Μονάχου.

Η Γερμανία αναμένει φέτος 800.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου, αριθμός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες προέρχονται από τη Συρία και ακολουθούν εκείνοι από την Ερυθραία, το Αφγανιστάν, το Κόσοβο και τη Σερβία.

 

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/

292

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση