Η εκπαιδευτική κοινότητα στο πλευρό των προσφύγων

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο πλευρό των προσφύγων

dsc_3506

Σειρά δράσεων για τους πρόσφυγες ανακοίνωσαν οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης που έχουν ήδη επισκεφθεί τέσσερις φορές την Ειδομένη του Κιλκίς και έχουν παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που συγκέντρωσαν καθηγητές, γονείς και μαθητές.

“Τέσσερις φορές έχουμε πάει και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ανυπαρξία του κράτους. Δεν έχει λύσει στοιχειώδη προβλήματα. Βέβαια από την αρχή των επισκέψεων μας μέχρι σήμερα από τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στοιχειωδώς λύθηκαν κάποια προβλήματα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Χρήστος Ζαγανίδης.

“Δύο από τις τέσσερις φορές που πήγαμε πέρασαν 8.000 άνθρωποι”, τόνισε ο κ. Ζαγανίδης και επεσήμανε την ανεπάρκεια των σκηνών και των χώρων που έχουν παραχωρηθεί, την έλλειψη καθαριότητας ενώ διερωτήθηκε πως θα ανταπεξέλθουν μόνο οι εθελοντές στην φροντίδα των προσφύγων όσο χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Ζαγανίδης υπογράμμισε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και επεσήμανε πως τα “κροκοδείλια δάκρυα” δεν αρκούν.

“Η συμμετοχή και η προσφορά των συναδέλφων μας είναι αρκετά μεγάλη”,  είπε από τη πλευρά του ο Άγγελος Πάντσιος, μέλος Δ.Σ της Γ’ ΕΛΜΕ και κατήγγειλε τις δυτικές δυνάμεις για την πυροδότηση των πολεμικών συγκρούσεων.

Σειρά δράσεων αλληλεγγύης

Οι καθηγητές διοργανώνουν κοινή επίσκεψη αλληλεγγύης την Κυριακή για να παραδώσουν για ακόμη μία φορά όσα συγκέντρωσαν σε μια κίνηση στήριξης των προσφύγων με είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον οι καθηγητές επισημαίνουν τα αίτια της προσφυγιάς και συνδιοργανώνουν με μέλη των Δ.Σ. από σωματεία των εκπαιδευτικών και του δημοσίου, σωματεία του ιδιωτικού τομέα, φοιτητικών συλλόγων, καθώς και εκπροσώπους  άλλων συλλογικοτήτων ένα αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Οκτωβρλιου, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ταυτόχρονα προετοιμάζουν τις επόμενες ημέρες παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης για να της παραδώσουν σχετικό υπόμνημα με άμεσα  μέτρα  για  μια  ουσιαστική  στήριξη  των  προσφύγων ενώ υπογραμμίζουν την ανυπαρξία κάθε κρατικής στήριξης των προσφύγων.

“Επιτακτική  είναι  πλέον  η  ανάγκη  το  κράτος  και  οι  αρμόδιοι  φορείς  να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα για την στήριξη και την ανακούφιση των προσφύγων με αξιοποίηση όλων των υποδομών που υπάρχουν”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο σχετικό υπόμνημα.

 

Πηγή: http://alterthess.gr

92

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση