Δημοψήφισμα για τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Δημοψήφισμα για τον γάμο ομοφυλοφίλων.

3102

Με πρωτοβουλία των συντηρητικών και της Καθολικής Εκκλησίας διεξάγεται σήμερα δημοψήφισμα στην Σλοβενία για το εάν πρέπει ή όχι να επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται δημοψήφισμα γι αυτό το θέμα, σε κάποια από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η Βουλή της Σλοβενίας, όπου κυριαρχεί η κεντροαριστερά, ενέκρινε τον Μάρτιο νόμο για την ισότητα στον γάμο, ορίζοντας ότι πρόκειται για ένωση μεταξύ δυο συναινούντων ενηλίκων και όχι κατ’ ανάγκη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Οι συντηρητικοί και η Καθολική Εκκλησία αντέδρασαν και άρχισε η συλλογή υπογραφών μέσω της οργάνωσης «Children are At Stake». 

Σαράντα χιλιάδες άτομα προσυπέγραψαν και προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα. Για να αλλάξει ο νόμος θα πρέπει να τον απορρίψει τουλάχιστον το 20% του 1,7 εκατομμυρίου ψηφοφόρων, 

Παρότι η Σλοβενία θεωρείται από τις πλέον φιλελεύθερες μεταξύ των χωρών του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων παραμένουν ένα αμφιλεγόμενο θέμα για τα δυο εκατομμύρια των κατοίκων της, που στην πλειοψηφία τους είναι Καθολικοί.

Πηγή: http://www.transs.gr

99

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση