Update από http://kalymnos-news.gr
Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, λίγο μετά τις 02.30 το πρωί, ανατολικά της Καλολίμνου, όταν ιστιοφόρο σκάφος που ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό έμεινε ακυβέρνητο και στη συνέχεια βυθίστηκε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων το ιστιοφόρο σκάφος έμεινε ακυβέρνητο, λόγω έλλειψης καυσίμων , ενώ σε αυτό επέβαιναν περίπου 100 άτομα μεταξύ των οποίων τουλάχιστον20 παιδιά.
Άμεσα ξεκίνησε η έρευνα και διάσωση που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, στην οποία συμμετέχουν ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα, δύο περιπολικά σκάφη του ΛΣ, τα ιδιωτικά σκάφη «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» , «ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΡ» και το ρυμουλκό «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» .
Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ εχουν διασωθεί 26 άτομα που έχουν μεταφερθεί στην Κάλυμνο ενώ περισυνελέγησαν 20 σοροί ,εκ των οποίων η μία έχει μεταφερθεί στην Κάλυμνο, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται πάνω σε σκάφη που συνεχίζουν την έρευνα.
Εικάζονται φόβοι ότι αρκετοί από τους επιβαίνοντες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε.
Από τους 26 διασωθέντες, 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλύμνου καθόσον αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.
Νέα στοιχεία σε νέα ενημέρωση .
Οι φωτογραφίες είναι από την αίθουσα του ΔΛΤ στο οποίο φιλοξενούνται οι διασωθέντες .
Να σημειώσουμε την άμεση κινητοποίηση των Εθελοντών του Σωματείου της «ΠΡΟΟΔΟΥ» που χορήγησαν στους διασωθέντες κουβέρτες και ρουχισμό.

Update από kathimerini.gr
Νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.
Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.
Στους 14 ανήλθαν οι νεκροί μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλυμνου. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και τα πλωτά του λιμενικού κατάφεραν να διασώσουν 26 άτομα έως τώρα.
Μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του σκάφους παραμένουν αδιευκρίνιστα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν περισσότερα από 50 άτομα.
—————————————————–
Σήμερα τα ξημερώματα ανατράπηκε μια βάρκα όπου επέβαιναν πάνω από 70 πρόσφυγες. Μόνο 25 διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει κανένα παιδί…
Θα επανέλθουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες






