Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan, πραγματικό όνομα Robert Allen Zimmerman, (24 Μαΐου 1941)

Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan, πραγματικό όνομα Robert Allen Zimmerman, (24 Μαΐου 1941)

Joan_Baez_Bob_Dylan1941: Μπομπ Ντίλαν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης.

«Θεωρώ τον εαυτό μου ποιητή πρώτα και μετά μουσικό. Ζω σαν ποιητής και θα πεθάνω σαν ποιητής.»

Ο Bob Dylan υπήρξε ο καταλύτης για τη ροκ μουσική και μια εμβληματική φυσιογνωμία για πέντε δεκαετίες. Από τον Ιανουάριο του 1961, όταν ο άσημος εικοσάχρονος Robert Allen Zimmerman φτάνει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει το είδωλό του, τον Woody Guthrie, μουσικό και τραγουδιστή της φολκ αμερικάνικης σκηνής, έως σήμερα χρειάστηκαν να κυλήσουν πολλές πέτρες και να χυθούν τόνοι μελανιού για να εξηγηθεί το μέγεθος της ιδιοφυΐας, που έγινε ο Bob Dylan!
Έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Rolling Stone ως ο σημαντικότερος σόλο καλλιτέχνης, έχει βραβευτεί με βραβείο Όσκαρ και 11 βραβεία Grammy. Μέχρι σήμερα η πορεία του σημαδεύεται από 55 άλμπουμ, μερικά από τα οποία σφράγισαν την εποχή του.

Από το πρώτο του άλμπουμ με το όνομα του, στο Blonde on blonde (1966) -το εμβληματικό διπλό άλμπουμ της γενιάς του- έως το Love and Theft (2001) – το άλμπουμ σταθμό για τη γενιά των παιδιών του- και έως το τελευταίο του, το Together through life(2009), ο Bob Dylan δεν σταματά να ηχογραφεί μερικά από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

πηγή: apn.gr

819

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση