Δηλώνουμε αμέριστα την αλληλεγγύη μας στο “Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων στους πρόσφυγες”

Δηλώνουμε αμέριστα την αλληλεγγύη μας στο “Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων στους πρόσφυγες”

prosfygas-manaΤην Τρίτη 5/4 στην πύλη Ε3 του Πειραιά, στη διάρκεια του μοιράσματος ανακοίνωσής του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων στους πρόσφυγες στα αγγλικά δύο γυναίκες που δήλωσαν εθελόντριες, προσπάθησαν να εμποδίσουν, άρπαξαν τις ανακοινώσεις, τις κατέστρεψαν και άρχισαν να φωνάζουν, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ότι θα καλέσουν το λιμενικό, γιατί “αναστατώνονται οι πρόσφυγες”.
Κι ενώ οι ίδιοι οι πρόσφυγες δήλωναν τη συμπαράστασή τους και την ανησυχία τους, οι αλληλέγγυοι απειλήθηκαν με συλλήψεις, επειδή δήθεν ήταν οι υπεύθυνοι που δεν υπήρχαν πρόθυμοι πρόσφυγες να μπούνε στα πούλμαν που έφτασαν, για να τους μεταφέρουν σε άγνωστο προορισμό.
Την πλήρως συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησης ακολούθησαν τα παπαγαλάκια του Σκάι και της κρατικής ΕΡΤ, που δεν έχουν πει κουβέντα να πει για τις κινητοποιήσεις ντόπιων και προσφύγων-μεταναστών, αλλά είχαν πρώτη είδηση «Συμπλοκές στο Λιμάνι».
Ακολούθησαν υβριστικά τηλεφωνήματα με απόκρυψη στον τηλεφωνικό αριθμό του Συντονισμού και απειλητικά μηνύματα.

Η αντίδραση μαζί με την κυβέρνηση, τις δυνάμεις καταστολής, κάποιες κυβερνητικές οργανώσεις «εθελοντών» και συστημικά ΜΜΕ κάνουν πλάτες στην επιχείρηση των επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων, κάνοντας ότι περνά από το χέρι τους για να εφαρμοστεί πιστά τη Συμφωνία και προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την κοινωνική ανοχή.

Η τακτική τους αυτή επιδιώκει την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των προσφύγων αλλά και των ντόπιων αλληλέγυων. Παρεμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση τους στην πολιτική ενημέρωση, στοχοποιεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Τους αντιμετωπίζει ως μη έχοντες το δικαίωμα στη διεκδίκηση, ακόμα και στην επικοινωνία!

Κρατά τους πρόσφυγες στην άγνοια, χωρίς δυνατότητες πρόσβασης στο δικαίωμα ασύλου. Οι υπηρεσίες δεν σηκώνουν τηλέφωνα, οι αρμόδιοι είναι άφαντοι, καμία πρόνοια δεν υπάρχει για τις ευπαθείς ομάδες και στους καταυλισμούς υπάρχουν εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά, ενώ τα κέντρα διαμονής είναι στην πλειοψηφία τους άθλια.
Ναι, οι συνθήκες διαμονής στο Λιμάνι είναι ανυπόφορες. Αυτά που κρατούν τους πρόσφυγες εκεί είναι η έλλειψη άλλων καλύτερων, ελεύθερων χώρων για διαμονή και η φρούδα ελπίδα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν σύντομα, συν το -δικαιολογημένο- φόβο ότι κανείς δεν τους διαβεβαιώνει πως αν πάνε σε οποιοδήποτε χώρο “φιλοξενίας” δε θα επαναπροωθηθούν, αργά ή γρήγορα…

Όλα αυτά είναι μέρος της προπαγάνδας που συκοφαντεί το εργατικό, φοιτητικό, αντιρατσιστικό κίνημα και τους αλληλέγγυους που στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή.

Η τακτική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή.
Επιδιώκουν να χωρίσουν τους ντόπιους από τους πρόσφυγες, που τους προορίζουν για εξιλαστήριο θύμα, για να περάσουν όλα τα μαύρα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό.
Εμείς δηλώνουμε αμέριστα την αλληλεγγύη μας στο “Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων στους πρόσφυγες”.
Το κίνημα της αγωνιστικής αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται ούτε θα περιορίσει τη δράση του!
Για την αριστερά και το κίνημα οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι άνθρωποι με δικαιώματα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την αξιοπρέπειά τους, τον αυτοσεβασμό τους καθώς και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στην πολιτική ενημέρωση, στη διεκδίκηση, στη διαδήλωση!
Κανένα κράτος, καμία κυβέρνηση και ΕΕ, δεν έχουν το δικαίωμα να τους τα στερούν!

Οι ανυποχώρητοι κοινοί αγώνες για να ακυρωθεί στην πράξη η ντροπιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, για να ανοίξουν τα σύνορα, για να φτιαχτούν άμεσα ανοιχτές και αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, είναι η καλύτερη υπηρεσία στην πάλη ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο της ισλαμοφοβίας και της «έκτακτης ανάγκης». Είναι ο δικός μας ρεαλισμός, απέναντι στην ακροδεξιά υστερία και στον «αυταρχικό ανθρωπισμό» νέων και παλιών μνημονιακών!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

262

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση