Αναχώρησαν οι πρώτοι 36 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο

Αναχώρησαν οι πρώτοι 36 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο

138559

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά, επιβιβάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι πρώτοι 36 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς οι περισσότεροι ήταν άτομα που εγκρίθηκε το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν ειδική άδεια από την Αστυνομία προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα, αφού ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η αποσυμφόρηση του νησιού αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου.

Οι 40 υπάλληλοι της Υπηρεσίας θα είναι σε θέση να εξετάζουν 1-2 αιτήσεις σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να αδειάζουν σταδιακά οι δομές φιλοξενίας του νησιού.

Πηγή: http://www.politischios.gr/koinonia/anahorisan-oi-protoi-36-prosfyges-kai-metanastes-apo-ti-hio

42